Čilić otkrio kako je reagirao kad je saznao da će postati otac: ‘Vjerujem da bi mi to moglo poslužiti kao dodatna motivacija u tenisu’

marin čilić
Foto: Instagram

Hrvatski tenisač Marin Čilić zbog kroničnih problema s koljenom morao je otkazati nastup na skorašnjoj završnici Davis Cupa, na kojoj Hrvatska brani naslov pobjednika. Jednostavno treba vremena za rehabilitaciju i potpuni oporavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Od sredine prošle godine natežem se s koljenom, a sada se, nakon US Opena, pojavila prilično velika bol. Razmišljao sam i o artroskopiji. Za ovo treba vremena, najmanje tri tjedna za oporavak, a lani nisam imao taj luksuz. Pripreme sam započeo ranije, a bol se pojavila već u Australiji, za vrijeme Australian Opena. Čak sam bio blizu predaje meča Robertu Bautisti Agutu u osmini finala”, rekao je za Sportske novosti.

“Nekoliko je stvari odredilo ovakvu, lošu sezonu. Rekao bih da je posljednjih četiri, pet godina bilo prilično intenzivno i dogodilo se da me usred sezone, tamo negdje od travnja, ščepao baš velik umor. Osjećao sam se baš potrošeno, bez imalo energije. Počeo sam manje trenirati i u takvom ritmu forma je kaskala, samopouzdanje je palo. Pao sam na poneki bljesak, ali većinu mečeva sam odigrao ispod prosjeka na koji sam navikao. Frustracija je bila sve veća, emocionalno sam se ispraznio. Ne znam, možda sam preforsirao tijelo, očito sam platio danak stalnog igranja na visokoj razini i kad sam počeo padati, skroz sam pao. Opet, nije sve ni do mene. Drugi tenisači dolaze, mlađi tenisači. Razlike u vrhunskom tenisu su minimalne i ako nisi sto posto spreman, teško se održati. Koliko god sezona bila loša, imao sam osjećaj da mi malo nedostaje da se podignem, jedna ili dvije pobjede. Prave pobjede, a to je nešto što mi je izmicalo”, opisao je.

Govorio je i o obiteljskom životu. On i supruga Kristina čekaju prvo dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Novi korak u mom životu, Kike i ja smo sretni, veselimo se. Kad smo saznali da je trudna, čak i nisam bio toliko ushićen, nije me preplavio osjećaj, ali kako vrijeme odmiče, kako se bliži termin, tako i moje uzbuđenje raste. Nadam se da će sve ispasti super, da neće biti komplikacija, a beba bi se trebala roditi sredinom veljače. Vjerujem da bi mi to što ću postati otac trebalo poslužiti kao dodatna motivacija u tenisu”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.