Ćiro Blažević o kazni Nenada Bjelice: ”Njegov izostanak neće biti hendikep za Dinamo”

Foto: fah

S obzirom na kaznu koju je ”zaradio” trener Dinama Nenad Bjelica nakon u najmanju ruku neprimjerenog ponašanja u Osijeku zanimljivo je vidjeti što o tome misli ”trener svih trenera”, bivši izbornik hrvatske reprezentacije, Miroslav Ćiro Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolika je zapravo odgovornost u svemu trenera Dinama? Sasvim sigurno nije mala s obzirom na sve ono što je izgovorio sucu.  Koliki je za Dinamo hendikep izostanak Bjelice, a pogotovo ako to bude u derbiju svih derbija, protiv Hajduka? Na neka od ovih pitanja pokušao je Ćiro odgovoriti.

Ćiro Blažević je kaznu Bjelici komentirao na vrlo zanimljiv način, najprije je, naravno, kazao kako mu je žao onoga što se dogodilo Dinamovom treneru.

‘Kad sam bio u njegovim godinama, i ja sam znao reagirati na razne načine. No, sad u ovim godinama nikad tako ne bih reagirao. Iskustvo je nešto što se ne može naučiti. Samo ga s vremenom možeš obogatiti. Žao mi je Bjelice i Dinama”, kazao je za Sportske novosti bivši trener Dinama, koji je s plavim klubom osvojio tri naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li izostanak Bjelice biti hendikep za Dinamo?

”Ne, ne mislim da će izostanak Bjelice biti hendikep za vođenje momčadi. To govorim generalno, ne misleći samo na Bjelicu. Pa, kad ne možeš voditi momčad, onda utakmicu gledaš iz bolje perspektive. Bolje vidiš nego kad si na klupi. Nadalje, u današnje vrijeme nije uopće problem komunicirati s klupom i pomoćnim trenerima. Uostalom, treneri nekad s drekom i galamom za vrijeme utakmice kraj klupe samo poremete momčad! Ako hoćeš neku rošadu ili promjenu, zovneš svog pomoćnika. Ma, nema tu problema.”

Savjet Miroslava Blaževića za Nenada Bjelicu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Pomoćnik koji će prenositi savjete Bjelice treba biti Nino Bule! Ne onaj Austrijanac Poms. Svaka njemu čast, ali on je stranac. Ne može on tako prenijeti savjete Bjelice kao što to može naš čovjek! Bule zna koja mu je zapovijed došla od zapovjednika, on će to najbolje riješiti”, zaključio je ”trener svih trenera”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.