Ćiro nije dobio poziv HNS-a za finale SP-a? ‘Kad sam čuo Dragu Ćosića kako kaže da treba mijenjati Perišića skoro sam pao s klupe!’

Foto: fah

Nakon pobjede Vatrenih u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Engleske cijeli svijet upoznao je kako slave Hrvati. Hrvatsku već danima trese euforija. Naravno, svoj komentar o velikom uspjehu Vatrenih, koji su pod ravnanjem Zlatka Dalića uspjeli nadmašiti i Vatrene iz 1998. godine, imao je Miroslav Ćiro Blažević. Blažević od prvog dana podržava izbornika Dalića, kome je bio mentor i šef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bolje četa miševa s lavom na čelu, nego četa lavova s mišem na čelu. Mi smo dobili lava u rukavicama i on savršeno vodi ovu našu mladost. On je najzaslužniji za ovako veliku transformaciju Hrvatske. Vidite što znači vođa koji na fini način uvjeri sve aktere da moraju biti kao jedna obitelj. Dalić je pedagog, odgojitelj. Kad me pitao kako da bude kao ja, rekao sam mu: Sine, ti budi ti, jer si lider koji dulje traje. Imam samo afirmativne stvari za reći o Daliću jer je čestit čovjek kojem ne može nitko nametnuti da igra netko tko nije zaslužio. Ja sam mu bio šef dvije godine, i on me i danas zove tako”, kazao je Blažević za NOVU TV te je dodao:

“Danas bolje vidim neke stvari, nego kad sam bio aktivan. Pratim tu evoluciju. Dalić je besprijekorni lider, znalac, strateg, bez toga ne bi mogao imati ovakvu seriju”.

Zlatko Dalić pozvao je Ćiru na finale SP-a u Moskvi protiv Francuske, no, poziv Blaževiću nije stigao iz HNS-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne. To je jedna konfuzija. Meni je jako žao i čudno kako su oni smioni da lansiraju javno nešto što znaju da ne mogu realizirati. Dalić je čovjek kojeg savršeno dobro poznajem, njemu je laž strana, ali je, u žargonu, popu*io Šukera. On je bio siguran kako će se taj njegov prijedlog prihvatiti kao svrsishodan, računao je na psihološki efekt za ekipu.

Dalić ne poznaje Šukera, a ja ga poznajem. On je mene uvrijedio, ali njega se to ništa ne tiče jer njega ništa ne interesira. Samo je on! Takav je bio i šest godina kad sam ih vodio. Ustvari, nije baš bio takav jer nije mogao biti. Sada je on na funkciji i misli kako mu je funkcija i pamet dala i tjera svoje. A sve što misli krivo misli”, poručio je ”trener svih trenera.”

Blažević je bio trener i jednom od junaka Vatrenih u pobjedi protiv Engleske, Mariju Mandžukiću?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je jedan netipičan igrač. Karakterno, nije bilo lako njime vladati. On je inteligentan igrač, to mu omogućava transformaciju na bolje. Bio je pravi đilkoš, zato sam mu dao takav nadimak. Ali danas je drugačije, danas je Mandžukić gospodin, đentlmen, i sretan sam što je došao na taj nivo. On je ponosan član reprezentacije, bez ikakvih ekscesa”, hvali Ćiro borbenog Mandžu.

Ćiro stao u obranu Ivana Perišića, najboljeg igrača polufinala Hrvatska – Engleska.

“Nisam tu da kritiziram. Ja gledam utakmice sam, krajnje koncentriran. I onda čujem u prijenosu Ćosića koji kaže da treba mijenjati Perišića. Skoro sam pao s klupe. Pa on je jedini čovjek koji može napraviti nešto”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.