Ćiro o Daliću: ‘On je napravio jednu mudrost’

ćiro
Foto: snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija pod Dalićevim vodstvom prvoplasirana je okončala kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a s iste pozicije u skupini sada gleda prema Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Ćiro Blažević je za Večernji list govorio o poziciji Zlatka Dalića.

“Vi koji niste ništa razumjeli kazat ćete da se on treba braniti, a on je napravio jednu mudrost koju je mogao još samo Ćiro Blažević napraviti. On dovede u zabludu sve protivnike, i one skeptike. Stavio je u igru mladiće koji će još dugo morati čekati da ponovno dođu u kombinaciju. Njegova je strategija za mnoge od vas nerazumljiva, i za mene čak. On je Maltežane opustio prvim dojmom moćne hrvatske reprezentacije, koja to nije bila, a onda dođoše oni malo svježiji na one malo umorne – pa to je takva trenerska finesa koju je samo izuzetan trener mogao napraviti, a to je Dalić. Razveselio nas je sve, iako me Šuker u poluvremenu tješio riječima: “Šefe, ništa se ne brinite, ja znam Dalićevu strategiju.” U svakom slučaju izgubili ste prostor za napad na Dalića, a on je genijalac. Pokazao je da je veliki strateg. To je livanjska strategija, da zaje*e svakoga”, rekao je Ćiro.

“A što bismo trebali? Zar svjetske i europske nogometne velesile ponekad ne gube utakmice? Što bi trebali sad ti veliki Slovenci koji su zgazili Hrvate, što bi oni trebali govoriti? Dalić ide naprijed, on jadan traži… nema glavne, udarne špice, što je Rebić, nema Petkovića, on krpa, on se snalazi i on prolazi. Svaka mu čast”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.