Čitatelji Marce odlučili: Ivan Rakitić 2. najbolji veznjak Seville svih vremena, tu je i Diego Maradona, Davor Šuker blizu TOP 11…

Foto: Twitter/Keystone

Sevilla, jedan od najboljih klubova Primere, naravno, nakon nedodirljivih Reala, Barcelone, pa i Atletica, klub je u kojem su značajan pečat utisnuli hrvatski nogometaši, vatreni reprezentativci. Prije dvadesetak godina Davor Šuker, prije nekoliko sezona Ivan Rakitić. Šuker je iz Seville otišao u Real, Rakitić u Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitatelji Marce, inače bliske kraljevskom klubu iz Madrida, ovih su dana izabrali najbolju momčad u povijesti kluba. Nešto više od devet tisuća čitatelja Marce, naravno, dobar dio navijača Seville, dali su svoj glas svojim favoritima, koji su kroz bogatu povijest pronijeli slavu spomenutog kluba, kako u Španjolskoj tako i u Europi.

Sjajne su vijesti da se među 11 najboljih našlo ime hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, koji je svojedobno bio kapetan Seville.

”Četiri godine u Sevilli bile su više no dovoljne da Ivan Rakitić dopre do srca navijača”,  piše Marca, u čijoj je anketi, kako smo rekli, sudjelovalo nešto više od 9000 čitatelja.  Rakitić je prema izboru čitatelja, a u izboru veznih igrača, zauzeo sjajno drugo mjesto sa 17,03 posto glasova, ispred Hrvata našao se samp Jesus Navas s 20,72 posto glasova. Slijede igrači poput  Reyesa (15,13%) te Diega Maradone koji je u Sevilli proveo tek jednu sezonu, a u anketi je dobio 12,19 posto glasova. Maradona je u Sevilli igrao zajedno s Davorom Šukerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo spomenuli Šukera recimo kako najbolji strijelac Vatrenih svih vremena, i aktualni predsjednik HNS-a, nije ušao u prvih 11, koje je Marca složila u sustavu 4-4-2. Šuker je treći u izboru napadača sa 17,45 posto glasova. Ispred njega su Kanoute (41,87) te Luis Fabiano (23,29).

Najbolji sastav Seville svih vremena i bez Šukera izgleda doista moćno, predvođen tercetom Maradona-Rakitić, Dani Alaves.

Najboljih 11 Seville svih vremena: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palop – Dani Alves, Javi Navarro, Pablo Alfaro, Manolo Jimenez – Rakitić, Navas, Reyes, Maradona – Luis Fabiano, Kanoute

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.