Članovi udruge “Zvono” izradit će prigodne medalje za osvajače odličja na Svjetskom jedriličarskom prvenstvu klase Laser

epa04816671 Boats of the Laser class embark for their last regatta on the Baltic Sea near Kiel, Germany, 24 June 2015. Around three million visitors are expected to attend the world's biggest sailing event held from 20 June to 28 June 2015. EPA/CARSTEN REHDER

Članovi splitske udruge za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju “Zvono” izradit će za osvajače odličja na Svjetskom jedriličarskom prvenstvu klase Laser Standard, koje će se u rujnu održati u Splitu, prigodne zlatne, srebrne i brončane medalje te posebne suvenire za sve sudionike natjecanja , rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare organizacijskog odbora natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član organizacijskog odbora Zlatko Jakelić je najavio kako će se Svjetsko jedriličarsko prvenstvo klase Laser u rujnu ove godine održati u dva dijela-seniorskom i veteranskom.
“Na seniorskom Svjetskom jedriličarskom prvenstvu klase Laser očekuje se oko 150 natjecatelja iz više od 50 zemalja i za pobjednike tog natjecanja članovi udruge ‘Zvono’ izraditi će posebne zlatne, srebrne i brončane medalje. U veteranskom dijelu Svjetskog jedriličarskog prvenstva sudjelovat će oko 350 natjecatelja a za sve njih te za oko 150 natjecatelja seniorskog svjetskog prvenstva članovi ove udruge izradit će suvenire, što znači ukupno oko 500 suvenira sa znakom jedriličarskog kluba Mornar koji je domaćin natjecanja,” objasnio je Jakelić.
Predsjednica udruge “Zvono” Marijana Jukić naglasila je da je cilj izrade medalja i suvenira senzibiliziranje javnosti da i osobe s intelektualnim poteškoćama mogu doprinijeti ovom velikom sportskom događaju, dok je Marijana Pivalica iz Turističke zajednice Splita istaknula kako će s natjecateljima Svjetskog jedriličarskog prvenstva u Split doći i njihove pratnje, odnosno treneri, članovi obitelji i prijatelji pa se može očekivati oko 1.500 gostiju tog sportskog događaja.

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović, koji je na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Janeiru u klasi Laser osvoji srebrnu medalju, najavio je svoju ambiciju za osvajanje titule svjetskog prvaka u rujnu u Splitu.
“Nikad nisam osvojio zlatnu medalju ali nadam se kako je sada moje vrijeme da postanem svjetski prvak,” kazao je Stipanović, dodavši kako će “Riva gorjeti” aludirajući na tradiciju da se uspjesi splitskih sportaša proslavljaju na Rivi.
Najbolja hrvatska skakačica u vis Blanak Vlašić također je nazočila konferenciji za novinare podupirući humanitarnu akciji u kojoj će članovi udruge “Zvono” izraditi prigodne medalje te suvenire za Svjetsko jedriličarsko prvenstvo u Splitu u rujnu.
“Ja sam javna osoba i dužnost mi je poduprijeti ovakvu humanitarnu akciju, jer na taj način osobe koje su na neki način na margini pokazuju da su vrijedni članovi našeg društva,” rekla je Blanka.
Ovu su humanitarnu akciju svojom nazočnošću na konferenciji za novinare poduprli i proslavljeni hrvatski rukometaš Petar Metličić te “vatreni lakat” nogometaš Aljoša Asanović.
Seniorsko svjetsko jedriličarsko prvenstvo u klasi Laser Standard održat će se od 12. do 19. rujna u splitskom akvatoriju, a veteranski dio natjecanja Masters od 21. do 30. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.