Conte kao trener premierligaša Chelsea: Terry je kapetan i kada igra i kada ne igra

Foto: Fah

Talijanski nogometni stručnjak Antonio Conte održao je prvu konferenciju za novinare otkako jer preuzeo redove engleskog premierligaša Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši talijanski izbornik je poručio kako će pokušati poboljšati igrače sa Stamford Bridgea, ali i da će John Terry uvijek biti kapetan ‘Bluesa’.

Foto: Fah
Foto: Fah

“Terry je kapetan i kada igra i kada ne igra. On je sjajan igrač s jakom osobnošću i karizmom. Drago mi je što je produžio ugovor,” kazao je Conte.

Naglasio je kako je sretan što će imati priliku raditi u drugoj državi i u drugačijoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je novo poglavlje u mojoj karijeri, ali i u životu. Ne samo za mene, već i za moju obitelj, Nestrpljiv sam zbog izazova koji slijedi,” dodao je.

U nadolazećoj sezoni u Premiershipu će biti nikada više trenera svjetskog renomea. Conte vodi Chelsea, Mourinho je preuzeo Manchester United, Guardiola je stigao u Manchester City, a tu su i Wenger (Arsenal), Klopp (Liverpool), Ranieri (Leicester)….

“Ovo nije natjecanje trenera, već momčadi i igrača. U Engleskoj igraju neki od najvećih europskih klubova, a Premiership ima ogroman broj kvalitetnih i talentiranih igrača. Stoga nema razloga da treneri budu u središtu pažnje,” poručio je 46-godišnji Talijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši strateg Juventusa je istaknuo kako je 10. mjesto Chelsea iz prošle sezone loš plasman.

Foto: Fah
Foto: Fah

“Zato moramo naporno raditi kako bi popravili utisak. Chelsea pripada Ligi prvaka i moramo se vratiti među najbolje,”

Naglasio je kako će pokušati svakom igraču pronaći najbolju poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada preuzmem neku momčad pokušavam pronaći najbolju poziciju za svakog igrača. Moraš poštivati njihove karakteristike i talente. Nije bitna formacija, najvažniji je duh momčadi i dobra organizacija”, naglasio je Conte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.