‘Čudesni’ oporavak Nikole Karabatića: Najbolji francuski rukometaš ipak stiže na Svjetsko prvenstvo?

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom protiv Islanda 31:27 startala je na Svjetskom prvenstvu, pobjedom je krenula i najbolja rukometna reprezentacija svijeta posljednjeg desetljeća – Francuska. No, uz dosta muke.

Navijači francuske reprezentacije uoči SP-a nisu bili pretjerano sretni kad je najbolji rukometaš zlatne francuske rukometne generacije, Nikola Karabatić, nekoliko dana prije početka turnira najavio da neće biti spreman.

”Bol je postala prejaka. Bilo mi je nemoguće igrati i trenirati. To će biti prvo veliko natjecanje na kojem neću biti s reprezentacijom. Bilo mi je teško odustati od toga. Istovremeno, znam da ne bih mogao igrati da sam nastavio igrati. Štoviše, da sam nastavio igrati samo bih pogoršao ozljedu i možda zbog toga morao okončati karijeru”, kazao je uoči početka turnira Karabatić, a onda se čudesno oporavio i stiže na SP.

Nesumnjivo, bit će to veliko pojačanje za Francuze, koji su na startu SP-a vrlo tijesno svladali Brazil 24:22. Koliko je zapravo stvarno bila teška ozljeda Karabatića može se samo nagađati.

Naime, prema pisanju francuskih medija, a posebno uglednog L’Equipea, Karabatić će vjerojatno igrati samo u utakmicama nakon grupne faze. Dakle, kad krene ”ono pravo”, odnosno, kad se bude vodila borba za medalje. Karabatić bi trebao doputovati u Berlin u subotu te bi se trebao priključiti reprezentaciji Francuske.

”Nikola je nastavio s treninzima u PSG-u i nakon razgovora s ljudima iz njegovog kluba i s njim samim, odlučio sam kako su se stekli uvjeti da nam se pridruži u reprezentaciji”, nakon utakmice protiv Brazila i teške pobjede poručio je Dinart.

Podsjetimo, hrvatska skupina križa se sa skupinom u kojoj je Francuska, dakle, izvjesno je da će se Hrvati i Francuzi sresti na ovom Svjetskom prvenstvu.

Izvor: narod.hr