Treba nam ‘pravi’ Duvnjak za veće stvari: Hrvatska slavila u Olimpijskoj dvorani na krilima navijača i Luke Stepančića!

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska rukometna reprezentacija u utakmici s nekoliko dramatičnih preokreta, uspona i padova, krenula je pobjedom na Svjetskom prvenstvu. Izabranici Line Červara slavili su protiv neugodnog i upornog Islanda 31:27. Najbolji igrač utakmice bio je sjajni Luka Stepančić, koji je ”parao” mrežu islandskog golmana i to čak s devet metara, sjajan je bio na hrvatskom golu i Šego, koji je s nekoliko ”ludih” obrana u ključnim trenucima izludio Islanđane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stepančić je zabio osam golova i to nekoliko njih u trenucima kad se naša igra raspadala, kad nije bilo rješenja u napadu i kad su nam Islanđani izlazili u kontre kao na treningu. Da, uistinu, Stepančić je Hrvatsku odveo do pobjede i usmjerio tijek susreta koji je na kraju imao jednu ipak mirniju završnicu.  Pogodak Luke Stepančića šest minuta prije kraja, kod rezultata 26:26, označio je početak furiozne završnice hrvatske reprezentacije, kakvoj smo svjedočili i u prvom poluvremenu. Island je definitivno slomljen, a za nešto više Červar će, tvrde mnogi, trebati ”pravog Domagoja Duvnjaka” i nešto bolju realizaciju Zlatka Horvata s krila.

Uz Stepančića, Šegu, Červara…, Hrvatsku su do pobjede nosili i sjajni hrvatski navijači, koji su preplavili Olimpijsku dvoranu u glavnom gradu Bavarske, jedan od najvjernijih navijača bio je, kako smo već pisali, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i aktualni trener Bayerna, Niko Kovač, koji je nakon utakmice zajedno s rukometašima proslavio pobjedu te svakom reprezentativcu čestitao.  A tek je početak turnira…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice za RTL najbolji hrvatski rukometaš protiv Islanda, Luka Stepančić, koji je, kažu neki, podsjetio svojom igrom na najbolje dane Blaženka Lackovića, pohvalio je hrvatske navijače, ali je i rekao da su igrači odigrali onako kako su se i dogovorili. Island za njih, kaže Stepančić, nije bio nepoznanica.

“Znali smo da će biti puno grešaka, ali i da se to može nadoknaditi samo borbenošću i zajedništvom. Bilo je crnih rupa, no nismo u njih upali. Bili smo mirni, nije bilo nervoze, a predavanje nije dolazilo u obzir. Nastavili smo sa svojom igrom i dobro je ispalo”, kazao je nakon pobjede Stepančić, da bi na kraju posebno spomenuo nekoliko tisuća hrvatskih navijača u Olimpijskoj dvorani u Münchenu.

Čuli smo da bi moglo biti puno Hrvata, ali ovo… Tek kad dođeš ovdje i vidiš to uživo shvatiš koliko ih ima. Bili su fantastični. Kasnije smo s njima stvorili i komunikaciju. Dizali su nas kad je bilo najteže i hvala im na tome. Nadam se da će ovako biti cijelo vrijeme u Münchenu. Bio je gušt igrati”, poručio je na kraju najefikasniji hrvatski rukometaš protiv Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju Hrvatska igra drugu utakmicu Svjetskog prvenstva protiv Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.