Čudesni preokret u Portlandu: Nakon Čilića slavio i Borna Ćorić, Hrvatska u polufinalu Davis Cupa

Foto: Twitter

Nakon što je hrvatski teniski par, odnosno, kako su hrvatski tandem neki nazvali “međugorska veza”, Marin Čilić-Ivan Dodig, svladao braću Bryan i smanjio vodstvo SAD-a na 2:1 u četvrtfinalu Davis Cupa mnogi su to nazvali senzacijom, što je bila malo teška ocjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naima, braća Bryan svakako će ostati upamćeni kao najveći teniski par u povijesti, ili tu negdje, no, oni su u padu, a Ivan Dodig jedan je od najboljih svjetskih igrača parova, dakle pobjeda Čilića i Dodiga protiv braće Bryan velika je pobjeda, ali nije “senzacija nad senzacijama.” Hrvati su i prije Portlanda imali pozitivna iskustva s braćom Bryan.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Kad su Amerikanci poveli 2:0 protiv Hrvatske u četvrtfinalu Davis Cupa mnogi su Hrvatsku otpisali, pa čak i legendarni Goran Ivanišević, koji je u Umagu rekao da se Hrvatska vratiti ne može, međutim, vratili smo se. I to kako?

Nakon braće Bryan Marin Čilić je jednostavno pomeo najboljeg igrača SAD-a, Johna Isnera 3:0 u setovima, da bi u kasnim noćnim satima, ili ranim jutarnjim satima po hrvatskom vremenu mladi Borna Ćorić postao hrvatski sportski junak pobijedivši Jacka Socka, tenisača koji je prvog dana Davis Cup četvrtfinala u Portlandu dobio Čilića u pet setova, i tako Hrvatskoj osigurao drugo polufinale u povijesti. Kad je Hrvatska prvi puta igrala polufinale Davis Cupa, a bilo je to davne 2005. godine, naši su tenisači otišli do kraja, i tada preko Amerikanca, i tada preko braće Bryan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Preokret nakon 0:2 počeo je onog trenutka kada je izbornik Krajan umjesto Draganje Dodigu kao partnera u paru namijenio Marina Čilića, koji se u parovima razgirao, da bi drugi dan jednostavno “pomeo” Isnera lakoćom kakvu dosad u njihovim mečevima nismo vidjeli.  Čiliću su očito parovi s Dodigom trebali. Marin ima ukupno 6:0 protiv Isnera.

Ćorić od početka bolji

Borna Ćorić slavio je 3:1 u setovima protiv Jacka Socka, 6:4 3:6 6:3 6:4. Od prve sekunde meča Ćorić je, iako mlađi, djelovao puno zrelije, bio je brži na lopti i bolje je servirao, jednostavno, izgledao je kao čovjek koji ne može izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč je mogao i ranije završiti, već nakon tri seta, da je Borna iskoristio nekoliko, od praktički bezbroj, “break” lopti koje je imao. U tri navrata u 2. setu naš tenisač imao je 40:15 na servis Socka, koji se očito ispuhao protiv Marina i nije bio sposoban odigrati meč kakav je potreban da bi se dobio jedan raspoloženi mladić kao što je to u Portlandu bio Ćorić. Kad Borni ide nije lak zalogaj ni puno većim igračima od Socka.

Inače, Sock je 26. tenisač svijeta po ATP ljestvici, dok je Borna Ćorić na 54. mjestu. Ništa to u Davis Cupu ne znači.

Kratka kronologija

Ćorić je dominirao u 2. setu, imao 11 ‘break’ prilika, pritiskao Amerikanca, no, nije uspio uzeti set, Sock je kod 3:2 došao do svoje prilike i iskoristio je, konačnih 6:3.  Srećom, u 3. setu Ćorić je igrao odlično, ali i imao više sreće nego u drugom, dok je Sock pokazivao prve znakove umora.  Naime, Borna je odmah oduzeo servis protivniku, no, ovaj se uspio vratiti. Na kraju je Hrvat napravio obrat kod 3:2 i s konačnih 6:3 uzeo treći set. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom i zadnjem setu Borna je odmah uzeo servis protivniku, no, ovaj se uspio vratiti i povesti s 3:2, pa onda i 4:3,  međutim, to je bilo sve. Borna Ćorić velikom serijom je završio meč i donio veliko slavlje hrvatskom tenisu. Neočekivano nakon onako lošeg početka u petak, no, tim slađe.

Hrvatska će u polufinalu Davis Cupa igrati protiv Francuske. Naravno, šanse su kao i uvijek pola-pola. Igrati će se u rujnu u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.