Dala mu je snagu: Zvijezda Reala i prva linija obrane prvaka Europe u filmu ‘Čovjek od vjere’

Foto: Snimka zaslona

Nakon sjajnih obrana na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Real Madrid, koji je te godine također osvojio Ligu prvaka, stigao je Keylor Navas, prva zvijezda Kostarike, iznenađenja SP-a u Brazilu. Kostarika je stigla do četvrtfinala. Te je godine Navas nominiran za na najboljeg vratara svijeta, posve logično utrku je izgubio od stvarno najboljeg – Nijemca Manuela Neuera. Najboljeg golmana brazilskog Svjetskog prvenstva. Neuer je bio jedan od najzaslužnijih za prvi njemački svjetski naslov nakon 1990. u Italiji. Zanimljivo, i te 1990. Nijemci su kao i u Brazilu 24 godine kasnije do naslova stigli pobjedom protiv Argentine u finalu. U oba slučaja bilo je 1:0 za Njemačku. Argentincima nisu pomogli ni Maradona, ni Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se Navasu koji je za Real od dolaska u klub odigrao 97 utakmica i primio 89 golova. U 34 navrata sjajni Kostarikanc uspio je mrežu ostaviti netaknutom. Njegov streloviti nogometni uspon nije prošao nezapaženo pa su, kako prenose Sportske novosti, sugrađani odlučili o njemu snimiti film pod naslovom: “Keylor Navas, Hombre de Fe” što u prijevodu znači “čovjek od vjere”.

No, Navas je za španjolsku Marcu, medij blizak Realu, otkrio da je dio svog godišnjeg odmora iskoristio kako bi glumio u filmu. Neće ipak sam sebe glumiti cijelo vrijeme filma te će imati nekoliko pojavljivanja. Ostatak posla trebali bi odraditi glumci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nemam toliko vremena da snimam baš sve”, rekao je Navas, dok je redatelj Marlon Villa pohvalio sjajnog golmana: “Iskreno, posao odrađuje savršeno i u sve ulazi 100 posto.” Navas bi se, kako smo već spomenuli, u filmu trebao pojavljivati periodično, sve scene snimit će tijekom godišnjeg odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.