Daleko od očiju, daleko od srca: Zoran Mamić u saudijskoj pustinji lovi svoj prvi trofej!

Foto: Al Nass/Twitter

Bivši trener Dinama, koji je s hrvatskim prvakom svladao i veliki Arsenal, Zoran Mamić, daleko je očiju hrvatske javnosti, preuzeo je klupu saudijskog kluba Al-Nasra te je ostvario možda i najveći pobjedu od kada se našao na čelu spomenutog kluba. Naime, pobjedom u polufinalu Prinčeva kupa u gostima (2:0) svladao je gradskoga suparnika Al-Hilal, za što je, naravno, dobio velike pohvale, posebno kada znamo da Al-Hilal vodi poznati argentinski trener Ramon Diaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale ovog Kupa na rasporedu je sljedeće godine, Zoran Mamić nakon nekoliko trofeja s Dinamom u lovu je i na trofej u dalekoj Saudijskoj Arabiji. Hoće li uspjeti u svom pohodu znat će se u 2. mjesecu, kada je inače finalna utakmica na rasporedu. Osvajanjem Kupa Mamić bi stekao kultni status u klubu kojeg trenutno trenira.

S obzirom da je otišao čak u Saudijsku Arabiju razumljivo je kako vijesti o mlađem bratu puno poznatijeg Zdravka Mamića u Hrvatsku stižu na kapaljku, mlađi Mamić istupa javno tek na službenim press konferencijama kao i u prilozima koji se vezuju isključivo uz klub koji vodi. Povratak u Europu za sada nije opcija, s obzirom na sudski proces teško je očekivati da bi Zoran Mamić mogao u dogledno vrijeme preuzeti kormilo nekog europskog kluba iz neke od pet najjačih liga svijeta. Naravno, kada proces završi stvari se mijenjaju.  Kad smo kod toga recimo kako Zoran trenutno ne razmišlja o povratku u Hrvatsku.

Svi mediji u Saudijskoj Arabiji dali su veliki prostor pobjedi Mamićevog kluba te su veličali taktiku kojom je hrvatski trener slomio protivnika. Naime, gosti su nad jednim od najboljih saudijskih klubova pobjedu osigurali u prvom poluvremenu.  Tada se u strijelce upisao i hrvatski nogometaš Marin Tomasov koji je po mnogima najbolji nogometa’ saudijske lige. Pobjedom je Mamić stekao velike simpatije kod temperamentnih navijača, koji očekuju prvi trofej pod vodstvom bivšeg Dinamovog trenera, koji je jedno vrijeme u Riyadu bio blizu otkaza s obzirom kako ga nije krenulo odmah. Naime, morao je iz momčadi ukloniti najpopularnijega igrača Al-Nasra, 39-godišnjega Husseina Omara Abdulghanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav slučaj hrvatski mediji uspoređuju sa slučajem Sammir iz Dinama, Sammir je, da podsjetimo, volio živjeti blago rečeno nešto opuštenije. No, vratimo se Husseinu, radi se o nogometašu koji je igrao čak tri Svjetska prvenstva te je za nacionalnu momčad nastupio 134 puta te je najveća legenda kluba na čijoj klupi trenutno sjedi Zoran Mamić. Zoki je imao dosta problema kada je zbog simuliranja i slabog zalaganja na treninzima bio prisiljen odstraniti iz ekipe legendu kluba. Hussein je nakratko bio vraćen u momčad, međutim, kako se nije promijenio njegov odnos prema radu definitivno je maknut iz momčadi. Momčad bez njega puno bolje funkcionira kao momčad.

Nema sumnje da je hrvatski trener ovim potezom učvrstio svoj autoritet u ekipi, među igračima, ali i stekao jako puno neprijatelja koji jedva čekaju njegov pogrešan potez. U zemlji pijeska i pustinje pogrešni koraci znaju biti vrlo opasni, posebno za strance.  Mamić zapravo ima zadaću biti na kraju prvenstva bolje plasiran od osmog mjesta. Naime, na 8. mjestu klub je okončao prošlu sezonu, trenutno je bivši trener Dinama u vrlo dobroj situaciji, četvrti sa samo pet bodova zaostatka iza vodećeg.

S obzirom na ovu činjenicu neki se nadaju, a među njima je i Zoran Mamić, da će se borba za naslov sasvim sigurno otvoriti do kraja sezone. Kad bi Zoki još u tome uspio…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.