Dalić i Modrić najavili Latviju: Moramo se fokusirati i dati maksimum

Foto: snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu od 18 sati u Rigi igra susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Latvije. Na posljednjoj konferenciji za medije u latvijskoj prijestolnici su izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima dosta problema s ozljedama, virozama…

– Sigurno da si svi ti izostanci su veliki hendikep za nas, to su sve važni igrači, koji su vrlo bitni za našu igru. Oni nisu tu, a mi koji smo tu, moramo se fokusirati, dati maksimum i nadomjestiti ih na pravi način. Jako smo dobro trenirali ovih pet dana, bio je dobar intenzitet, vjerujem da sve to možemo pretočiti na teren u ove dvije utakmice, rekao je na početku kapetan Luka Modrić.

Vatreni ne ovise sami o sebi. Treba im povoljan rasplet u drugim susretima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra će ranije igrati Armenija i Wales, a Armenci s pobjedom ostaju u igri.

– Armenija s pobjedom je u igri. Sve je otvoreno u tom susretu. Oni su po meni kvalitetna ekipa, nije bilo lako. Vidi se da imaju dobrih igrača koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Bit će zanimljiva utakmica, Wales je isto dobar. Bili su izvan svega, a vratili su sve i sve je sada u njihovim rukama. Ponavljam, mi moramo biti fokusirani na nas kako se ne bi poskliznuli razmišljajući o drugim utakmicama.

Modrić: Marco Pašalić ima nešto drugačije

Osvrnuo se i na povratak Marka Pjace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Drago mi je da je s nama, zna se koliko je bio važan za nas prije ozljede. Imao je dosta teških godina, vraćajući se nakon ozljeda. U Rijeci će imati prostora se vratiti na pravu razinu, vidim da dobro trenira. Mislim da će nam biti od pomoći ako izbornik odluči da igra.

Modrić kaže da bi bilo lijepo da 18. studenog, Dan sjećanja, obilježe pobjede nad Latvijom.

Osvrnuo se i na Marca Pašalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dosta dobar dojam ostavio je na mene, nisam ga imao previše prilike gledati. Vidjelo se da ima nešto drugačije. Radio je super ovaj tjedan, pokazao je kvalitetu. Možda drugačiji igrač kojega nismo imali prije, lijevak na desnoj strani. To nije loše za nas. Ako će igrati, nadam se da će pokazati da je tu s pravom, prenosi HRT.

Dodaje da je veliki hendikep što nema Matea Kovačića, ali da će ga pokušati nadomjestiti na najbolji način i doći do pobjede.

Na pitanje zna li što o Latviji osim o nogometu, Modrić kaže da se radi o lijepoj zemlji i gradu, ali da ne može puno više reći.

Dalić: Šteta što smo ostali bez Luke Sučića

Za izbornika Zlatka Dalića stiglo je pitanje latvijskog novinara je li razgovarao s Tomislavom Stipićem, hrvatski trenerom na klupi Rige FC.

– Malo smo razgovarali u hotelu prije konferencije za medije, nismo puno pričali o nogometu. Više smo pričali o njegovim rezultatima u latvijskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje očekuje li pomoć Armenije protiv Walesa, Dalić kaže da ne razmišlja previše o tome.

– Bitno je da mi napravimo svoj posao. Nama je bitno uzeti šest bodova. Došli smo po tri boda, možda jedna situacija da ćemo znati rezultat prije utakmice. Fokus je na nas i naše dvije utakmice.

Dodaje Dalić da će morati razmišljati o Kramariću i Ivanušecu, u smislu minutaže protiv Latvije jer ih treba sačuvati za Armeniju.

– Oni nisu u ritmu utakmica, nemaju punu minutažu. Morat ćemo o tome razmišljati, morat ćemo ih sačuvati da ih ne potrošimo maksimalno.

Kaže da je velika šteta što su ostali bez Luke Sučića, a nakon što je već ranije otpao i Mateo Kovačić. 

– Zadnja je dva dana otpao i on, tražimo neka druga rješenja. Više ćemo igrati napadački, bit će špica i polušpica, neće biti tri vezna. Spremamo se drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.