Dalić: Imamo najtežu moguću grupu, ali mi smo na to spremni

dalić
Foto: Fah

Uoči okupljanja i početka priprema za Europsko prvenstvo u nogometu, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić se iz Varaždina javio za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripreme počinju u nedjelju, s manjim brojem igrača: “Očekujemo 12 igrača kojima je prvenstvo završilo prije 5,6 dana. S njima ćemo krenuti u rad, a 3. lipnja očekujem da ćemo biti svi zajedno. Od 3. lipnja počinje prava priprema s cijelom reprezentacijom.”

“Operacija Njemačka” dobro napreduje. Dalić ističe da su “spremni i znaju što ih čeka”: “Imamo najtežu moguću grupu s teškim protivnicima, ali mi smo na to spremni. Nadam se da nećemo imati dodatnih problema oko ozljeda. Imat ćemo desetak dana spremiti se za Njemačku, a najvažnija nam je utakmica 8. lipnja u Portugalu koja će biti zadnji test, a nakon toga ide šest dana priprema u Berlinu.”

“Moj stožer i ja smo pomno analizirali sve skupa i izabrali najbolje za Hrvatsku u ovome trenutku” kaže Dalić te dodaje: “To su uglavnom igrači koji su prošli s nama kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Dalić poslao jasnu poruku Hajduku:’I s juniorima bio bih treći u HNL-u’

Neki su dobili predpozive, pogotovo ovi mlađi, kako bi im to bio motiv za ono što ih čeka u budućoj reprezentaciji. Ovo je sigurno najbolje što Hrvatska ima i najbolji izbor za Europsko prvenstvo.”

“Protivnik sam euforije i velikih očekivanja. Znamo svoju kvalitetu, ali ćemo biti strpljivi”, ističe izbornik.

Upitan koje ciljeve reprezentacija ima za Europsko prvenstvo, odgovorio je: “Mi smo svoj cilj ispunili. Uvijek mora biti cilj plasiranje na veliko natjecanje. Prvi korak je napravljen, a sve ono što napravimo nakon toga je samo plus.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pričao je i o odlasku Marke Livaje, kazavši kako mu je žao što je otišao, ali bez obzira na stanje stvari, poštuje njegovu odluku.

Vjeruje i da će Livaja navijati za Hrvatsku jer, kako Dalić kaže, “Hrvatska je iznad svega.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.