Dalić poslao jasnu poruku Hajduku: ‘I s juniorima bio bih treći u HNL-u’

dalić
Zagreb, 20.05.2024 - Konferencija za medije izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića na kojoj je objavio popis igrača za EURO 2024. Na slici Zlatko Dalić. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić dao je, kako smo već pisali, intervju za Sportsku televiziju. Govorio je izbornik o puno toga budući da je Europsko prvenstvo pred vratima, ali i o hrvatskom klupskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je u Hajduku kao igrač proveo sedam godina u dva mandata te da je tamo postao profesionalni nogometaš, rado komentira situaciju u spomenutom klubu. Dalić je komentirao i debakl Hajduka koji je ovog proljeća od prvog favorita za naslov stigao tek do trećeg mjesta.

Hrvatski izbornik komentirao je i činjenicu da Hajduk, čak i kad su kola krenula nizbrdo i kad je postalo jasno kako od titule neće biti ništa, nije promovirao svoje super talentirane juniore koji su prošle sezone stigli do finala Lige prvaka. Umjesto juniora, koji su tu i tamo dobili priliku, Hajdukov stručni stožer forsirao je strane igrače koji se ove sezone na Poljudu nisu proslavili, od kojih su neki u ”ozbiljnim godinama” i ne baš idealnom nogometnom stanju. Ni Hajduk im nije najvažnija ”stvar” na svijetu.

> Dalić otvoreno prozvao Livaju zbog odlaska: Za reprezentaciju se trpi više

“Šteta je što je Hajduku ovako završila sezona. Imali su sjajnu situaciju da su bili jesenski prvaci, euforija i na kraju opet završi ovako. Nisam puno upućen, ali da sam ja odlučivao ili vodio neku priču, ja bih nakon finala Lige prvaka mladih tih deset igrača stavio u prvu momčad. Najboljih. I bio bih s njima treći opet. Što bismo dobili? Sjajnu atmosferu, budućnost… Hajduk će biti uvijek treći. Nakon tog finala moraš tih 7, 8 ili 10 igrača staviti u prvu, seniorsku ekipu”, rekao je Dalić i potkrijepio to primjerom kada je on bio član šampionskih juniora Hajduka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo osvojili omladinsko prvenstvo Jugoslavije 1985. i nas je pet ili šest ušlo u prvu momčad Hajduka”, rekao je izbornik Zlatko Dalić te je dodao:

” Ante Miše, Marin Lalić, kasnije Alen Bokšić, ja, Štimac, Jarni, Andrijašević. I sada su ovi mladi hajdukovci morali biti u prvoj momčadi, to je Hajduk trebao napraviti. Godinu dana igrati s tim dečkima, bili bi opet treći, ne bi bili ništa lošiji, ali bi dobili budućnost, potencijal i sjajnu atmosferu. E onda mogu govoriti o “našoj dici”. Sad naše dice nema. To je problem, jer Hajduk je uvijek bio najbolji kad je imao domaću priču i igrače, plus klasna pojačanja sa strane kao Brane Oblak, Baka Slišković… To su trebali napraviti i nisu napravili i selekcija je bila jako, jako loša. To je bila velika greška.”

S obzirom na ne baš uvjerljiv Osijek ove sezone Dalić i nije daleko od svoje prognoze kako bi s talentiranim juniorima bio treći u HNL-u. Međutim, treba razumjeti i stručni stožer Hajduka koji je pod pritiskom navijača napokon želio taj skoro dva desetljeća očekivani naslov prvaka Hrvatske. Titulu koja na Poljudu sad već ima pomalo mitološki status.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.