Guardioli nikad dosta pojačanja: Želi u utrku s Realom za mladu zvijezdu Bundeslige

epa10484308 Manchester City manager Pep Guardiola reacts during the UEFA Champions League, Round of 16, 1st leg between RB Leipzig and Manchester City in Leipzig, Germany, 22 February 2023. EPA/Filip Singer

Iako su čelnici Manchester Cityja potrošlii na pojačanja stotine milijuna eura, a trener tog kluba Pep Guardiola dobio gotovo sve što je htio, očito kako nije dosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamislite Dalića ili nekoć Ivića da ima sve što ima i Guardiola

Iz tog razloga nemali je broj onih koji City smatraju instant klubom, nešto poput PSG-a. Radi se o klubovima koji imaju tradiciju, koji iza sebe imaju rezultate, ali koji ni uz sav nepresušan izvor novaca ne mogu dohvatiti razinu jednog Reala. Primjerice, unatoč svim ulaganjima Real Madrid sa 39-godišnjim Lukom Modrićem eliminirao je Manchester City u četvrtfinalu Lige prvaka.

Kad smo kod ulaganja u najveća i najskuplja pojačanja lako je na takav način biti najbolji trener na svijetu. Zamislite sad Zlatka Dalića ili nekoć Tomislava Ivića a da imaju na raspolaganju sve ono što ima jedan Pep Guardiola. Možda ne bi svaku godinu pokorili Europu, ali bi definitivno bili u samom vrhu.

Real će u novu sezonu krenuti bez jedne od legendi tog kluba Tonija Kroosa koji je najavio prekid karijere nakon Europskog prvenstva. Odlazak sjajnog njemačkog veznjaka mogao bi ubrzati proces dovođenja drugog veznjaka,  najboljeg igrača Bundeslige Floriana Wirtza, koji je na Santiago Bernabeu trebao zaigrati tek od od iduće 2025. godine. Naravno, mogućnost da se Real pojača, a nakon što je oslabljen odlaskom Kroosa, uznemirila je Guardiola te je navodno on zatražio od svojih šefova da preduhitri Kraljevski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponekad beskrupulozni, gotovo uvijek racionalni

“Dovedite mi Wirtza ili će otići u Real”, navodno je poručio Guardiola svojim gazdama, a što prenose u smislu kalkulacija i nagađanja španjolski mediji. Ne treba smetnuti s uma da je Guardiola zapravo bivša sportska ikona Barcelone.

Da bi preduhitrili Real šefovi Cityja morali bi srušiti klupski rekord kad je financijska konstrukcija jednog transfera u pitanju. Naime, Wirtz ima ugovor s Bayerom da 2027. godine te za njega žele ni manje ni više, zapravo to može biti samo više, 120 milijuna eura. Nije nemoguća misija za Manchester City i to Guardiola, koji je navikao dobiti sve što zatraži, vrlo dobro zna.

U prilog Guardioli ide i informacija iz Reala koji navodno ne želi reagirati ishitreno te po svaku cijenu tražiti zamjenu za Kroosa već će se ”pokrpati” s onim što ima i što je već dogovoreno kao pojačanje za sljedeću sezonu. Real rijetko kad su pojačanja u pitanju djeluje emotivno, ishitreno, zato i traje toliko i zato je nogometna institucija. Ponekad beskrupulozni, gotovo uvijek racionalni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Wirtz je ranije govorio da nema namjeru napuštati Bayer, želi ostati još jedno vrijeme u klubu s kojim je ove sezone na senzacionalan način pokorio Bundesligu, ali klubu koji ima svojih slabosti. Naime, sinoć ih je u finalu Europske lige pomalo iznenađujuće deklasirala Atalanta. Navodno Wirtz želi ostati raditi s trenerom Xabijem Alonsom, koji bi mogao zasjesti na Realovu klubu kad se od nje oprosti talijanski trener Carlo Ancelotti. I to bi, barem tako kalkuliraju španjolski mediji, trebao biti adut Kraljeva kad je u pitanju dovođenje Floriana Wirtza.

Za kraj spomenimo i izjavu legende njemačkog nogometa Michaela Ballacka koji tvrdi kako je Wirtz bez obzira što ima 21 godinu već spreman za jedan Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.