Dalić: ‘Ma tko meni može platiti ovo jučer? To nema cijenu. Nema tih milijuna’

Foto: fah

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić pobjedu protiv Rusije dočekao je u suzama. Pao mu je veliki kamen sa srca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Lijep je ugođaj nakon utakmice i nakon pobjede. Nije bilo lako, ali uspjeli smo proći uz sjajnu podršku i atmosferu. I pored te kiše naši navijači nisu odustajali baš kao i igrači koji su dali sve od sebe i na koncu nas je nagradilo. Bio je to autogol koji smo zaslužili, ostvarili smo cilj i moramo biti sretni i zadovoljni. Ponovno je to jedinstvo i zajedništvo bilo prisutno”, rekao je Dalić za Hrvatski radio.

“Ovo je bila Hrvatska kakvu svi želimo, ali ja mislim da možemo više i bolje. Dolaze mladi koji nose energiju, snagu i moć, ali oni ništa ne mogu bez senatora koji će im pomoći. Bili su tu neki sitni problemi nakon utakmice sa Slovenijom, potom je slijedio Euro koji za mene nije bio neuspjeh jer smo ostvarili cilj po koji smo došli. Mislim da s obzirom na atmosferu i energiju možemo bolje od ovoga.”

“Ćiro ostaje trener svih trenera”
Kaže da je nakon Europskog prvenstva ispravio nekoliko pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada god je bilo nešto loše ili neki poraz, ja sam preuzeo odgovornost i to sam uvijek otvoreno komunicirao. Kroz karijeru učim na greškama i ispravljam ih. Mislim da je to dobra osobina čovjeka. Ispravio sam neke greške uz pomoć stožera i ljudi oko mene, prevladali smo neke stvari i sada djeluje zaista dobro, ali nije to ono što može biti.”

Dalić je izborio plasman na treće veliko natjecanje i tako postao najuspješniji hrvatski izbornik svih vremena.

“Ma mogu ja napraviti ne znam što još, ali Ćiro ostaje trener svih trenera. Kada sam postao izbornik, nisam očekivao kako ću biti tako dug period. Ali, to je sasvim realno obzirom da smo ostvarili sve ciljeve koje smo imali ispred sebe. Sljedeće godine na SP-u bit će pet godina kako sam na ovoj funkciji, ali još uvijek imam motiva i želje da napravim nešto.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tko meni ovo može platiti? Nema tih milijuna…”

Hrvatski izbornik se proteklih godina povezivao s brojnim klubovima, ali reprezentaciju nije htio napustiti.

“Ma tko meni može platiti ovo jučer? To nema cijenu. Nema tih milijuna. Ovo što sam jučer doživio i ove četiri godine u reprezentaciji nemaju svoju cijenu. Pamtim samo lijepe trenutke. Meni su bitni navijači, ovih trideset tisuća koji su jučer po kiši bili na Poljudu. Ostalim se ne želim zamarati. I nikada neću raditi bolji posao od ovog što radim sada”, rekao je Dalić i dodao mu je Luka Modrić ogromna podrška.

“Luka je fascinantan. Nevjerojatno koju on energiju ima u 37. godini. Skače u zadnjoj minuti, odnosi lopte. Igrao je jučer kao da mu je u pitanju plasman na prvo Svjetsko prvenstvo. A kada pokazuje takvu energiju i volju, onda vuče i ostale igrače koji pak imaju privilegiju da dijele svlačionicu s njime. Naš odnos traje četiri godine, posebna je to odnos koji se zasniva na velikom poštovanju i vjeri s obje strane. Puno mi pomaže.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.