Dalić otkrio tko će biti vođa nakon Modrića

Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić dao je intervju za RTL nakon dviju utakmica. Hrvatska je remizirala s Walesom i pobijedila Tursku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bitno je da smo mi zadovoljni. Važno je da smo u Turskoj uzeli tri boda jer je ona po meni bolja reprezentacija od Walesa. Sve ide po planu. Najvažnije je koji ćemo biti nakon osme utakmice”, izjavio je Dalić. “Nijedna utakmica nije laka. Idemo ozbiljno, nema opuštanja. Moramo dati sve od sebe i ići na pobjedu”, dodao je.

Dalić je protiv Turske vodio 72. utakmicu kao izbornik Hrvatske, čime se izjednačio s Miroslavom Ćirom Blaževićem, koji je umro u veljači. “Nedostaje mi. Nazvao bi me i čestitao mi što sam ga dostigao. Sretan sam jer 72 puta nije lako biti izbornik ni u vlastitoj kući, a kamoli voditi Hrvatsku pokraj svih pritisaka, interesa, medija, kritika…

Proći sve to neokrznut, osvojiti dvije medalje na SP-ima, ući u završnicu Lige nacija, imati sve pod kontrolom… To je zaista fantastično. Mogu reći da sam uspio i da vrijedim. Ponosan sam na svojih pet i pol godina i na sve oko sebe. Napravili smo sjajan rezultat”, nastavio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kovačić će biti vođa”

Novinar RTL-a pitao je Dalića je li Mateo Kovačić, dvostruki strijelac protiv Turske, idući vođa reprezentacije nakon Luke Modrića. “Mislim da je. Dugo su ga osporavali, ali stalno je pokazivao kvalitetu. Imao je moje puno povjerenje.

Jučer je odigrao fantastičnu utakmicu. On je jedan od nositelja reprezentacije. Njegovo vrijeme je došlo i bit će ga još. Bit će budućnost Hrvatske kada stariji igrači odu. Mateo će biti vođa”, izjavio je Dalić.

O Petru Musi

Dalić je govorio i o Petru Musi, napadaču koji je debitirao za reprezentaciju u utakmici s Walesom, dok je u Turskoj ušao u završnici susreta. “Bitno je da smo vidjeli kako se ponašao tijekom sedam dana s nama. Zadovoljni smo. Naravno, potrebno je vrijeme kako bi se prilagodio našem sistemu, igri, načinu. Dat ćemo mu vremena” komentirao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nepotrebna drama” oko Kramarića

Tema nakon utakmice s Walesom bila je situacija s kraja prvog poluvremena kada Andrej Kramarić nije dodao Ivanu Perišiću, koji je bio u boljoj poziciji za postizanje pogotka, već je sam pucao i promašio gol. Dalić je odgovorio na pitanje hoće li na idućim okupljanjima reprezentacije skrenuti pozornost na poštivanje suigrača.

“Nemam potrebe upozoravati, mi to sjajno radimo. Dogodi se takva situacija. Riješili smo je, nema potrebe za ovolikom medijskom halabukom. Bilo je puno važnijih situacija. Da, dogodilo se, ali mi smo o tome razgovarali i riješili je.

Sve smo dosad napravili kao tim, to nikad nije problem. Ne želim osuđivati Kramarića. Nepotrebna drama i halabuka. Krama zna da je mogao bolje odigrati. Neću pridavati pažnju tome”, odgovorio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska je najbolja u Europi”

Hrvatskoj u lipnju slijedi utakmica s Nizozemskom u polufinalu Lige nacija. “Nakon Eura, u ove dvije godine, Hrvatska je broj 1 u Europi po rezultatima i statistici. To je prvi put u povijesti da je Hrvatska najbolja u Europi po rezultatima. Odigrali smo 25 utakmica. Imamo najmanje poraza u Europi. Dakle, broj 1.

Imamo pravo nadati se dobrim stvarima i rezultatima jer imamo kvalitetu. Hrvatska igra onako kako joj najbolje odgovara. Razni komentari, kritike, taktika, ovo-ono… Hrvatska igra što joj odgovara. Kvaliteta ekipe je kada može nametnuti svoj stil igre, a Hrvatska to radi, Hrvatska pobjeđuje, Hrvatska je najbolja u Europi.

Spremni smo u lipnju napraviti iskorak i osvojiti Ligu nacija. Nećemo stvarati pritisak ni dramu. Pokušat ćemo, dat ćemo sve od sebe, idemo uživati. Imat ćemo sjajnu podršku navijača. Imamo dobru podlogu, najbolje rezultate u zadnje dvije godine. Imamo pravo nadati se dobrim stvarima”, zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.