Dalić otvoreno: Nisam uspio prepoznati ovu situaciju, ali nisam za to imao ni povoda

dalić
Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u razgovoru za HTV s Goranom Damjanićem osvrnuo se na dva teška poraza koja su Vatreni doživjeli u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Turske prošlog četvrtka, Dalićeve izabranike je sinoć u Cardiffu svladao i Wales.

> Kako Hrvatska nakon poraza od Walesa može do Eura?

– Pa sigurno jedna od najtežih noći u mojoj trenerskoj karijeri. Jako teško mi je pao ovaj poraz, ustvari, ova dva poraza s kojima smo uprskali puno toga dobroga što smo napravili proteklih godina, proteklom vremenu. Doveli smo se u nezgodnu situaciju oko plasmana na Europsko prvenstvo. Jako loše dvije utakmice gdje smo bili u svim segmentima igre lošiji od protivnika. Zasluženo izgubili, nitko nije očekivao ovako nešto, da ćemo ovako napraviti, kiksati, ali što je – tu je.

Sada se moramo iz ovoga vaditi vani, ja prvi, ali sam uvjeren da ćemo nakon ovoga svega izaći još jači, još tvrđi, još motiviraniji i s novom energijom, jer moj cilj je dalje ići s Hrvatskom na Europsko prvenstvo i to ćemo ostvariti, rekao je izbornik Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio govoriti o pojedincima nakon ova dva poraza

– Sve ste rekli u svom pitanju, ja nikad ne govorim o pojedincima, pogotovo ne u medijima. Mi smo kao momčad pobjeđivali, kao momčad gubimo i ovdje se nije radilo o pojedincima. Nisu podbacila dva, tri pojedinca, nego je podbacila cijela ekipa, cijela reprezentacija na čelu sa mnom i to je razlog. Ja jednostavno nisam uspio prepoznati ovu situaciju, nisam za to imao ni povoda. Bilo je sjajno prije mjesec dana, dobre utakmice dvije, prije toga Liga nacija, sve sjajno. I onda nisam uspio prepoznati da će doći do ovakvog stanja.

Nažalost, ostali smo bez pet igrača prije samog ciklusa, važnih, bitnih igrača i to nismo uspjeli nadomjestiti. Tako da, momčad je izgubila i momčad je kriva, ali prvi i glavni krivac sam ja, objasnio je Dalić.

Pokušao je pronaći razloge slabom izdanju momčadi

– Pa dobro, jedan glavni problem je što većina igrača, nažalost, u svojim klubovima nije standardna. Ne igra sve utakmice nego povremeno i to je jedan od razloga. Druga stvar, mi smo se malo možda i opustili u reprezentaciji jer zaista imamo sjajne rezultate zadnjih godina i jedna komforna situacija iz koje smo sad izašli. Sigurno će ova stvar, ovi porazi, koji nisu ni malo ugodni, koji su jako loši, biti nešto dobro iz toga da se mi sve resetiramo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, više ne držimo sve u svojim rukama.

– Najvažnije je da mi dobijemo dvije utakmice jer ćemo imati problema i s iduće dvije utakmice, stoga moramo sve napraviti da to promijenimo. Ne vjerujem da će Wales obje utakmice dobiti, oni su dobili samo Latviju prije nas, tako da je to vrlo izgledno, ali mi moramo gledati sebe. Nažalost, ne ovisimo sami o sebi nego čekamo druge rezultate, međutim moramo ostvariti dvije pobjede, s te dvije pobjede nadati se plasmanu direktno na EURO i vjerujem da će tako biti, zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.