Dalić: Ovo je pravi Kovačić, sjajan je bio i Livaković

Foto: fah

Hrvatski nogometaši su “popravili stvar” gostujućom pobjedom protiv Turske 0:2 nakon uvodnog kiksa s Walesom na startu kvalifikacija za EP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitam dečkima na sjajnoj pobjedi, pokazali su snagu, karakter i motiv nakon onog gola protiv Walesa. Livaković je imao sjajnih reakcija u prvom dijelu. NIje lako doći tu pred 50 tisuća ljudi i pobijediti. Protiv Walesa nije bilo sreće, ali bili smo dobri. Igrali smo s dobrim i motiviranim protivnikom. Zabili smo dva gola, možemo biti sretni, a i ovo je odlična priprema za Ligu nacija, rekao je Dalić u izjavi za Novu TV i nastavio:

– Znali smo da su Turci opasni po desnoj strani. Stanišić je bio dobar, pravovremen, Pašalić također. Barišić i Perišić su sjajno čuvali Undera. Konkurencija je jako bitna u reprezentaciji. Ne želim da imamo komfor, želim da svi mogu ući i donijeti prevagu. Imamo širok kadar i nitko se ne smije opustiti. Naš vezni red je igrao dobro, ali je imao nekih svojih grešaka, mogli smo tu biti kažnjeni, ali, srećom, nismo primili gol. Kovačić kad zabije, uvijek zabije dva gola. Bio je sjajan danas, bilo ga je svugdje. Ovo je bio pravi Kovačić, rekao je izbornik.

Osvrnuo se i na svoj rekord, odnosno na izjednačenje rekorda Miroslava Blaževića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– LIjepo je da sam pobijedio u 72. utakmici, da je dostignut taj rekord. Imamo kvalitetu za Ligu nacija. Neće biti pritiska, kao ni danas, rekao sam prije susreta dečkima da odigraju opuštenu utakmicu, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.