Dalić priznao gdje se pogriješilo protiv Azera: ”To je razočaranje za nas, danas je bila velika šansa, ali propustili smo je”

Foto: snimka zaslona

U susretu petog kola E skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, Hrvatska je u Bakuu odigrala 1:1 protiv Azerbajdžana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dali smo taj gol, nakon toga stvorili nekoliko sjajnih šansi i razbranili vratara. Međutim, nismo dali taj drugi gol koji bi riješio utakmicu i opet smo dopustili da se protivnik vrati u igru svojom borbenošću, angažmanom i htijenjem. Dobili smo taj gol i to je razočaranje za nas”, izjavio je Zlatko Dalić za Novu TV.

Što se to dogodilo? Azerbajdžan je počeo lako dolaziti do hrvatskih vrata, dok Hrvatska u drugom poluvremenu praktički nije imala pravu šansu.

”Pa nismo bili pravi, pogotovo drugo poluvrijeme. Na poluvremenu sam naglasio da se moramo razbuditi, da moramo biti agresivniji, čak i bliže u fazi obrane i igrati preko bokova. Međutim, drugo poluvrijeme zaista ništa nije bilo dobro. Nije to bila naša dobra utakmica. Pokušavali smo, ali zaista nismo stvorili ni jednu šansu. Protivnik je bio zbijen i jednom bloku i kompaktan, a mi smo srljali kroz sredinu”, kazao je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta kasno se krenulo s izmjenama, 77. i 87. minuta.

”Trebali smo možda prije reagirati u veznom redu, da pokušamo to malo zatvoriti. Međutim, imali smo posjed lopte i možda je tu bila greška, što nismo išli ranije u veznom redu zatvarati igru, jer zaista nije išlo. Ali nismo to napravili. Kasnije smo pokušali s Brekalom i Oršićem, ali to je bilo malo kasno”, rekao je Dalić.

Što nedostaje ovoj reprezentaciji da kao u Slovačkoj sjajno kontrolira zbivanja na terenu od prve do posljednje minute, da se događaju u svakim kvalifikacijama ovakve crne rupe?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Pa sjajno smo krenuli u utakmicu, to je bilo lijepo, dobro organizirano. Nismo dali taj drugi gol i osjetila se jedna mala nervoza, mala nesigurnost i počeli smo griješiti. I to je rezultiralo tome. Bila je sjajna utakmica u Slovačkoj, sad nije bilo dobro, ali idemo dalje. Moramo to ispraviti”, objasnio je Dalić.

Pogled prema Mađarskoj…

”Ništa, moramo sada čekati tu utakmicu. Mogli smo imati komotnu situaciju da s pobjedom riješimo pitanje kvalifikacija. Međutim, rekao sam da nama treba 15 bodova i kad ćemo ih osvojiti je nebitno, moramo ih osvojiti. Danas je bila velika šansa, ali propustili smo je”, zaključio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.