Dalić: Mi smo mali, ali smo hrabri i borbeni – dokaz je 100.000 Hrvata u Berlinu

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu od 15 sati u Hamburgu igra protiv Albanije dvoboj drugog kola skupine B na Euru u Njemačkoj. Izabranici Zlatka Dalića doputovali su u Hamburg, a na raspolaganju novinarima uoči okršaja s Albancima bili su izbornik Dalić i Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znali smo da će ova utakmica biti važna. Veseli me da smo pozitivni, atmosfera je pozitivna, a dečki su svjesni da moramo biti bolji nego u prvoj utakmicl. Zadovoljan sam, pripremili smo se, odradili sve što treba. Žao mi je što je otpao Nikola Vlašić, drugi su svi zdravi i spremni za utakmicu i jedva čekamo da počne, rekao je izbornik na početku konferncije za medije.

Kakva će biti igra u odnosu na Španjolsku, hoće li Hrvatska napasti od prve minute?

– Albanija nije protivnik poput Španjolske, ali je jaka. Znamo da nam je glavni cilj pobijediti i bit ćemo ofenzivniji i nastojati pobijediti. Moramo biti agresivniji, efikasniji i bolji. Bit će promjena u sastavu, ali to ćemo dogovoriti sutra tijekom dana. Svi su spremni za ono što nas čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dobra su ekipa, dobro su odradili kvalifikacije, gledali smo neke videe, fanatična su ekipa, trkački moćna koja će ginuti na terenu od prve minute. Ako mi isto tako ne pristupimo, bit će nam teško, od prve minute ful-gas i idemo po tri boda, kaže Perišić.

Kapetan Albanije Djimsiti je rekao da su protiv Italije trebali biti pametniji. Koliko će biti važno strpljenje?

– Bit će važno biti strpljiv, ali moramo krenuti od prve minute drugačije nego protiv Španjolske i vidjeti tijek utakmice. Jedva čekamo ispraviti ono loše iz prve utakmice, rekao je Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako Hrvatska dođe do osmine finala, Perišić bi mogao po broju nastupa dostići Srnu.

– Kad sam 2011. počeo igrati za reprezentaciju, bio sam koncentriran na utakmice, nisam gledao na nastupe. Dosta nas je produžilo karijeru, tu smo, radimo naporno, a dokle ćemo dogurtai s nastupima nije bitno.

– Sigurno da nakon Španjolske nije bio baš lijepi osjećaj. Mi smo u zadnjih šest godina osvojili tri medalje i stalno govorim da Hrvatska zavređuje veći respekt. Mi smo mali, ali smo hrabri i borbeni. Dokaz je 100.000 Hrvata u Berlinu. Naši rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas se gleda. Znamo da je nakon poraza dosta pesimizma, ali dat ćemo sve da budemo pravi. Veselimo se utakmici i nastupu. Hrvatska vrijedi i Hrvatska je puno bolja nego što se govori, rekao je izbornik Dalić.

Koliko znači hijerarhija u ekipi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sve smo postigli zbog toga, zajedništvo i hijerarhija, to je u hrvatskoj reprezentaciji uvijek bilo važno, i meni kao izborniku i igračima je to važno, rekao je Dalić.

Što će biti ključno protiv Albanije?

– Strpljenje. Ne smijemo gubiti glavu. Bilo bi lijepo otvoriti utakmicu na najbolji način, ne smijemo srljati i nešto tražiti na silu, nego svojom igrom doći do toga. Idemo na pobjedu, i bod nam igra zbog zadnje utakmice, ali bitna je strpljivost. Nećemo srljati i gubiti glavu, kaže izbornik.

O Petkoviću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kod nas je situacija sjajna, razgovarali smo, sve je riješeno i to ne treba uopće spominjati, a sutra ćete vidjeti hoće li Bruno početi ili ne. Bespotrebno se stvaraju tenzije, mi imamo lijepu atmosferu, hijerarhija, poštovanje i red u reprezentaciji se znaju, izjavio je Dalić.

Što očekuje od navijača?

– Ovo mi je jedan od najdražih stadiona u Njemačkoj. Dosta naših i Albanaca živi tu, očekujemo dobru atmosferu i neka pobijedi bolji, rekao je Perišić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.