Dalić se oglasio o Livaji: Ne vjerujem da je razlog za odlazak iz reprezentacije par povika s tribina

Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić otkrio je razmišljanja nakon dva poraza u kvalifikacijama za Euro 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je prvo u Osijeku izgubila od Turske 1:0, pa tri dana kasnije i u Cardiffu od Walesa. Hrvatska nije igrala dobro, a to su nakon utakmice priznali i igrači i izbornik Zlatko Dalić, koji je gostovao u Dnevniku Nove TV.

“Imali smo sjajnu situaciju do prije mjesec dana, a sad smo bili jako loši. Ovo što smo odigrali bilo je ispod svake razine. Preuzeo sam odgovornost. Ništa nije vodilo ovome nakon rujna i Lige nacija. Nisam reagirao, nisam osjetio ovu situaciju, to je moja odgovornost, nisam bio dobar.

> Dalić otvoreno: Nisam uspio prepoznati ovu situaciju, ali nisam za to imao ni povoda

Nikad nam se nije dogodilo da smo bili ovako loši u dvije utakmice, bez agresije i ideje, nismo zapucali na gol, bili smo neprepoznatljivi i loši. Nije problem pristupa, već spremnosti igrača i mogućnosti. Dosta igrača je van svojih momčadi. Turska i Wales su bili kvalitetniji od nas, nismo bili ni blizu. Nisu kod nas zakazala dva ili tri pojedinca, svi smo bili loši. Ja prvi”, rekao je Dalić pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Činjenica je da je ovo nedopustivo i da moramo tražiti kvalitetnija rješenja. Imao sam svoje ideje i razmišljanja, ali nisam htio ništa dirati dok nam ide dobro. Vjerojatno možemo očekivati nove pozive novim igračima, da donesem odluke o kojima sam razmišljao. Moram ovo proanalizirati i izaći iz komforne zone u kojoj sam živio i u kojoj su živjeli igrači.”

Komentirao je i Vidu, kao i izostanak Perišića i Kramarića.

“Teško je očekivati da će bljesnuti neki igrač koji je tek došao. Neću o pojedincima preko medija. Činjenica je da smo svi podbacili. Vida? Protiv Turske smo imali nesigurnosti zbog lošeg postavljanja. S Vidom sam htio dobiti stabilnost i sigurnost, iskustvo.

Nedostaju nam Perišić i Kramarić, oni su u mom mandatu imali najviše golova i asistencija. Oni su rješavali utakmice i jako su nam falili obojica. Sosa je u Ajaxu upao u probleme i nije igrao zadnje tri utakmice pa nije puno igrao. Moramo tražiti druga rješenja, kad naši veznjaci nemaju svoj dan, onda ne igramo dobro. Moramo se sabrati i naći ono što je najbolje za ono što nas čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško su nam pali ovi porazi. Očekivanja i ambicije su velike, tako smo ih postavili. Nije dobro sve što ne napravimo, a da nije najbolje na svijetu. Treba nekad pasti i ustati, ja ću izaći iz ovoga jači kao i uvijek.”

Marko Livaja?

“Žao mi je što se dogodilo ovo s Livajom. Poslao sam mu poruku prije okupljanja, zvao sam ga, nije mi se javio, ne znam zbog čega. Ne vjerujem da je razlog za odlazak iz reprezentacije par povika s tribina, žao mi je zbog toga. Možda bismo s njim osvojili Ligu nacija.”

Plasman na Euro?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neću razmišljati što će biti ako se ne plasiramo na Euro. Plasirat ćemo se, sad ćemo se još više skupiti, vjerujem u ovo što radim. Šest smo godina bili sjajni. Sad su teški trenuci, treba preuzeti odgovornost, a ne se sakriti. Dogode se loši dani, vjerujem da ćemo ići na Euro”, zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.