Dalić: Svaki Hrvat može biti ponosan

dalić
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić na konferenciji za medije nakon pobjede u Beču zahvalio je igračima i svom stručnom stožeru na velikom uspjehu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u domaćinskoj atmosferi na stadionu Ernst Happel u Beču slavila protiv Austrije 3:1 osiguravši plasman na završni turnir Lige nacija.

– Ovo je velika pobjeda i veliki rezultat. Utakmica je bila teška, otvorili smo sjajno, no Austrija se brzo vratila. Bili smo malo zakočeni, imali problema, no u drugom poluvremenu bila je to prava Hrvatska, pogotovo nakon pogotka. Čestitke dečkima što su borbeno i agresivno izvukli utakmicu, zasluženo smo pobijedili i pokazali smo snagu. Hvala i ovim gledateljima na sjajnoj podršci, prenosi HNS Dalićeve riječi.

Pohvalio Austrijance

– Austrija je zavrijedila biti u elitnoj skupini, među najboljim reprezentacijama u Europi. Zaista su dobra momčad, ali izborniku treba vremena da ih posloži, pogotovo u ovako teškoj skupini sa svjetskim prvacima, doprvacima i Dancima. I pritom ih nitko nije lako pobijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić o vrataru i napadačima

– Livaković je dio momčadi, u formi je, on je broj jedan. Što se napadača tiče, imamo ih četvoricu i slagat ćemo ih prema potrebi, prema suparničkim stoperima, prema balansu u paru. Budimir je odradio dobar posao, trebala nam je agresija, Livaja postigao pogodak… Uz kvalitetu pokazali smo i trku, bila je to kompletna priča hrvatske reprezentacije. Poteze smo vukli na osnovi svoje igre, ne gledajući suparnika. Izmjene su neminovne, nakon sat vremena pojavi se umor. Austrijanci su nam stvarali probleme, no odradili smo što smo morali. Veseli me izbor igrača na svim pozicijama, odlučivat će detalji. Ništa ne radimo napamet, radimo s ciljem, idejom i vizijom. Znamo što mogu oni koji dolaze. Igrači moraju vjerovati u sebe i čekati svoju šansu.

O ciljevima na Svjetskom prvenstvu

– Imamo dobru reprezentaciju, širinu kadra i možemo se nadati dobrim stvarima u Kataru, no stišavam euforiju. Svjetsko prvenstvo bit će kvalitetnije, igrači će biti u punoj formi. Hrvatska vrijedi i može, učinit će sve da učini svoj narod ponosnim i sretnim. Pritiska nema, uživat ćemo igrajući nogomet pa što bude, poručuje izbornik.

O Ligi nacija

– Liga nacija prije nam nije bila bajka, a sada idemo na Final Four i imamo šansu osvojiti to natjecanje, to je velika stvar za hrvatski nogomet. To je važan uspjeh, a bit ćemo i u dobroj situaciji u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvala stručnom stožeru

– Pohvala mom stožeru na profesionalnom, predanom i ozbiljnom radu. Velika su mi pomoć i veliki dobitak za hrvatski nogomet. Kada stranci vide kakve legende sjede na klupi, koje su odigrale toliko utakmica, postoji poštovanje. Njihov je rad dobar i oni znaju da ja to cijenim, rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.