Dalić u tri dana propješačio put od Livna do Međugorja: ‘Hvala ti Majko Božja za sav blagoslov’

Foto: Instagram

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić stigao je do cilja svojeg hodočašća u Međugorje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Izbornik Dalić pješke hodočasti od Livna do Međugorja: Vjera mu daje snage, uvijek ima krunicu u džepu

“Tri dana – 120 km. Hvala ti Majko Božja za sav blagoslov! U tebe se Gospodine uzdam”, objavio je na Instagramu uz fotografiju.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zlatko Dalic (@daliczlatko)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Što je Dalić govorio o vjeri?

Zlatko Dalić otvoreno je ranije progovorio o svojoj vjeri za Glas Koncila.

“Ranije su bila drugačija vremena, no ministrirao sam još kao dijete, rado sam išao na misu, majka me učila i usmjeravala ka vjeri. Cijeloga sam života vjernik, tako odgajam i svoju djecu. Svake nedjelje nastojim ići na euharistiju. Vjera mi daje snagu, uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice. Zahvalim se Bogu na svakom danu, jer dao mi je snagu i vjeru, ali i prigodu da nešto u životu napravim. Meni i mojoj obitelji vjera je izuzetno bitna”, priča Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bog je svakodnevno prisutan u mojoj obitelji i životu. Gledajući globalno, promatra se profit, zarada, no takav je današnji svijet. Ljudske brige su zemaljske i s njima se radi opstanka treba nositi. No kad se čovjek smiri i ostane sam pred nekom odlukom, tada se pozove na Božju pomoć”, dodaje Dalić.

> Izbornik Dalić: Vjera mi daje snagu, uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice

“Svatko od nas, na ovaj ili onaj način, nosi svoj križ. Dođu teški trenutci u životu kada se čovjek ne smije predati, potonuti, pasti. S vjerom se čovjek kvalitetnije može vratiti na pravu putanju. Treba što dostojnije, čvršće i jače nositi križ i boriti se s njim. U situacijama koje izgledaju bezizlazno također se nađe rješenje, no treba vjerovati”, istaknuo je.

“Mnogo sam dužan svojoj obitelji, jer me nije bilo sedam, osam godina tijekom rada u inozemstvu. Djeca su odrastala bez mene, oni su danas formirani ljudi. Moguće da sam im nedostajao kada je njima bilo najteže u pubertetu, no supruga je iznijela i usmjerila ih na pravi put. Uzalud sve ako čovjek nema sreću u obitelji. Zahvaljujem se obitelji što je izdržala mene i moj posao, i da smo ostali zajedno”, zaključio je za Glas Koncila.

Dalićevi uspjesi s reprezentacijom

2017. godine HNS je Dalića postavio na mjesto izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Tu je naslijedio Antu Čačića, za utakmicu protiv ukrajinske nogometne reprezentacije u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Dalić se pokazao kao odličan izbor i odveo je Hrvatsku na SP.

Na Svjetskom prvenstvu 2018. Zlatko Dalić s reprezentacijom je ostvario najveći uspjeh u povijesti plasiravši se u završnicu prvenstva nakon tri pobjede u skupini. Prvo nad Nigerijom (2:0), Argentinom (3:0) i Islandom (2:1). Zatim tri pobjede u drugoj fazi natjecanja, nad Danskom (1:1, 3:2), Rusijom (2:2, 4:3) i Engleskom (2:1). U finalu pred punim Lužnjikijem, Francuska je slavila s 4:2. Golove su zabili Griezmann, Pogba, Mbappé i autogol Marija Mandžukića, dok su golove za Hrvatsku postigli Ivan Perišić i Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Dalić je Hrvatsku vodio i na Europskom prvenstvu 2021. godine, gdje je reprezentacija prošla skupinu.

Uskoro će Dalić Hrvatsku voditi i na svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine. Pobjedom Hrvatske nad Rusijom u posljednjoj utakmici grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, Hrvatska je izborila nastup na istom natjecanju. Time je Dalić postao prvi hrvatski izbornik koji je odveo reprezentaciju na tri velika natjecanja.

Prije nekoliko dana izabranici Zlatka Dalića u Beču su s 3-1 savladali Austriju i premijerno se plasirali na Final Four Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.