Dalićeve promjene uoči 90 odlučujućih minuta pred 70 000 gledatelja: Teško se odreći igrača Barcelone, Pivarić je druga priča…

Foto: fah

Ukrajina nije ni blizu tako naivna momčad kako se to može naslutiti iz dijela medija koji se već pitaju hoće li Hrvatska biti nositelj u dodatnim kvalifikacijama, pritom svi ”navijamo za Nizozemsku.” Kao da je to najvažnije i kao da će Ukrajina pred 70 000 gledatelja pasti sama od sebe u Kijevu. Dug je, nažalost, put pred Vatrenima, put s tisuću zamki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Vatrenima itekako prijeti opasnost od igrača kao što su Jevhen Konopljanka, uzdanica Schalkea ili Jarmolenko, koji je ovog ljeta doveden iz kijevskog Dinama u Dortmund za ukrajinske prilike nevjerojatnih 25 milijuna eura. Slaba točka domaće reprezentacije je obrana.

Novi izbornik Zlatko Dalić najavio je neke promjene kako bi kod igrača izazvao pozitivan šok. I dok je u prvi mah izgledalo da će umjesto protiv Finske indisponiranog Ivana Rakitića zaigrati veznjak Fiorentine Milan Badelj, koji zbog kartona nije bio na raspolaganju bivšem izborniku Čačiću na Rujevici, čini se da od toga neće biti ništa. Posve razumljivo. Naime, teško je odreći se igrača Barcelone, pa čak i kad on ne daje ni blizu od onoga što doista može, za takav rez treba hrabrosti, a pred vratima je devedeset odlučujućih minuta. Zato je od navijača bezbroj puta kritizirani Josip Pivarić druga priča. On bi mogao završiti na klupi, na desnu bi stranu tada Dalić prebacio Šimu Vrsaljka, koji će biti vjerna sjenka opasnom Jarmolenku.

Nažalost, Hrvatska nema vremena za taktička nadmudrivanja u Kijevu, treba gol i treba ga što prije.  Na desnu će stranu obrane Domagoj Vida, s obzirom kako se vraća Dejan Lovren. Vida bi se trebao baviti Konopljankom, kojeg inače vrlo dobro poznaje iz ukrajinske lige.  U takvoj formaciji svoje mjesto među prvih 11 zadržao bi Matej Mitrović, koji bi trebao činiti stoperski tandem s tek oporavljenim igračem Liverpoola Dejanom Lovrenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik će Modrića gurnuti još više prema naprijed, dok bi iza njega bili Badelj i Rakitić. Naime, Modrić može biti vrlo opasan u prodoru te je što je bliže protivničkom golu opasniji. Kapetan je bio jedini koji je protiv Finske igrao na zadovoljavajućoj razini, svi ostali su manje više podbacili.  Poziciju koju će dobiti u Kjevu Luka je igrao u zagrebačkim danima, dakle, u Dinamu ali i u Tottenhamu te na početku u Realu, dakle, prije nego je postao jedan od najboljih zadnjih veznih na svijetu, koji dolazi iz drugog plana i tada se najbolje snalazi. Dalić očito želi igrati nešto ofenzivnije od Čačića, uostalom, nema puno izbora.  Iako će Hrvatska ponovno igrati u formaciji s jednim klasičnim napadačem.

Ivan Perišić će mogao zauzeti lijevu poziciju od Modrića, Andrej Kramarić desnu. Nažalost, kako smo spomenuli, u samom vršku napadu igrat će jedva oporavljeni Mario Mandžukić, iako su neki predlagali putem medija da se Dalić otvori te krene s dva klasična napadača.

Mogući sastav Vatrenih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašić – Vida, Mitrović, Lovren, Vrsaljko – Rakitić, Badelj – Kramarić, Modrić, Perišić – Mandžukić

Po imenima to je sigurno najbolje što Hrvatska trenutno ima s obzirom na jedan dio ozlijeđenih igrača. Nažalost, sama imena neće biti dovoljna. Treba igrati, trčati, boriti se…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.