Dambrauskas: “Hajduk je spreman, a svaki veliki igrač je dobrodošao”

Valdas Dambrauskas hajduka
Foto: fah

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas najavio je sutrašnju utakmicu, prvu u nastavku sezone protiv Šibenika koju Bijeli igraju u gostima od 17 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav će Hajduk biti u odnosu na prošli dvoboj kada su Šibenčani slavili s 2:0?

– Ne bih želio povezivati uopće ovu utakmicu s prošlom jer je tada bila potpuno druga situacija. Sada smo se pripremali na drugi način. Oni imaju novog trenera koji je jako motiviran, iako nema Jakoliša, imaju druge igrače koji se žele dokazati, kaže Dambrauskas te dodaje:

– Sutra je novi početak, mi vjerujemo u naše mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dambrauskas iako je nje bio zadovoljan rezultatima i igrom koju su prikazali njegovi igrači na pripremama tvrdi kako će Hajduk u prvoj službenoj utakmici pokazati pravu igru:

– Prijateljski mečevi su kao trening, moraš procijeniti jesu li dobro radili,nekad igrači odrade tri, četiri treninga odlično pa budu idući katastrofa. U svakom meču smo igrali s 20 igrača, imali su drugačije zadatke. Pripreme su odradile svoje. Ne kažem da smo savršeni, četvrti smo, nismo još ništa osvojili, želim kreirati tim s entuzijazmom, a ovi prijateljski mečevi su trebali pokazati u kojem smjeru idemo. Motivacija protivnika će sutra odrediti smjer utakmice.

Tko će početi utakmicu sutra?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Oko 90% momčadi znam za sutra. Svi su spremni i zdravi, Grgić ne igra zbog akumuliranih kartona. Mi smo spremni, poručuje Litvanac

Livaja je glavni u momčadi to svi znaju, a što se može očekivati od drugih igrača u nastavku sezone?

– Livaja, pa ja sam najsretniji trener što imam takvog igrača, on nikad nije pitanje već odgovor. Ali ja bi rekao da svaka momčad uvijek mora imati jednog igrača koji čini razliku, Barcelona je uvijek imala svjetske klase na svim pozicijama ali se uvijek pričalo o Messiju, Real je tri puta zaredom osvojio Ligu prvaka i uvijek se isticao Ronaldo, u nas je to Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

– Drugi igrači trebaju biti zaštićeni, ne možemo očekivati da Biuk i Ljubičić igraju savršeno svaku utakmicu kao Livaja. Ja razumijem da oni griješe. Ako ih želimo razviti u top igrače, moramo im dati podršku, ljubav i pažnju.

Jeste li zadovoljni prijelaznim rokom?

– Svi klubovi žele unaprijediti svoje momčadi, svaki veliki igrač koji će nam donijeti napredak je dobrodošao. Mi imamo veliki potencijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je sutra važan dobar start protiv Šibenika i kakav sutra pristup očekuje s obzirom na prijateljske utakmice?

– Nije vrijeme da pričamo o tituli. Sutra igramo važnu utakmicu, želimo razmišljati o njoj. Prijateljska utakmica nikad ne može biti mjerilo za službene utakmice, da smo možda igrali s Ajaxom, onda bi mogli vidjeti drugačiji pristup.

Za kraj je poručio kako on sebi nameće najveći pritisak kad su u pitanju titule:

– Nitko mi ne može nametnuti pritisak koji ja nametnem sebi. Ja sam perfekcionist, želim najbolje. Rezultat je dio procesa, a proces je dugoročan. Na meni je pritisak u tome da sutra budemo bolji nego što smo danas, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.