Dambrauskas: Ne dolazimo se braniti u Osijek

dambrauskas
Foto: fah

Hajduk ove nedjelje dolazi u goste Osijeku u Gradski vrt u sklopu 29. kola prve HNL. Susret s Osječanima najavio je trener Splićana Valdas Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je situacija u klubu, sa Sahitijem, Ljubičićem?

– Situacija je dobra, nigdje nije savršeno, Ljubičić je tek danas odradio prvi trening u zadnja dva tjedna, te on ostaje u Splitu, Lovrencsics je suspendiran, Simić ide s nama, isto kao i Sahiti.

Kakav Hajduk možemo očekivati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Igramo od 11. mjeseca važne utakmice, ne mogu negirati kako nam je ovo iznimno važna utakmica, ali i svaka iduća će biti. Spremni smo, treniramo naporno, posebno tijekom ove stanke. U nedjelju moramo preuzeti rizik, napadati, uživati u atmosferi i nadam se da ćemo doći s tri boda kući.

O Osijeku

– Ovo je za trenera Osijeka važno da ih motivira protiv tima kao što je Hajduk, ne zanima nas kako će se ponijeti igrači koji su igrali za Hajduk. Osijek je odličan tim, imaju dobrog trenera i selekciju. Oba tima žele pobijediti, ali mislim da je moj tim spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek igra dobro obranu, sada im nedostaju tri važna igrača:

– Uvijek gledaš koje su slabosti protivnika i kako ih iznenaditi, moramo biti spremni da će igrati neki igrači koji bi nas mogli iznenaditi. Mi postajemo jedan od najboljih timova kada je u pitanju napad. Isto tako moramo dobro braniti naš gol.

Kakva je situacija s Kačaniklićem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– On je odlična osoba, drago mi je raditi s njim, ove glasine pokazuju da trebamo biti sretni što ga imamo. Svaki igrač koji je u momčadi treba biti spreman da istrči na teren. Naći ćemo način kako bi iskoristili njegove kvalitete.

Hajduku nedostaju golovi:

– U nekim utakmicama protiv Osijeka i Dinama nismo uspjeli naći put do gola. Čim jedan gol padne, utakmica se otvori, ali ja mogu obećati kako se nećemo braniti protiv Osijeka, spremni smo pobijediti obranu Osijeka. Igrači razumiju gdje se trenutno nalazimo.

Nakon pobjede protiv Lokomotive, je li pauza dobra ili loša?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

– Obično nam je drago kad imamo vremena za odmor, ali nakon onakve pobjede protiv Lokomotive naravno da želiš što prije igrati. Jučer smo se prvi put svi skupili i trenirali. Kada pobjeđuješ konstantno, onda ne želiš pauzu. Oba tima se nalaze u istoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.