Dambrauskas: U derbiju s Dinamom mogli bi odlučiti mali detalji

Foto: fah

Nakon trijumfa u Portugalu i prolaska u play-off Konferencijske lige, nogometaše Hajduka već sutra na Maksimiru čeka najveći hrvatski derbi protiv Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to susret 5. kola domaćeg nogometnog prvenstva, a na konferenciji za medije na Poljudu najavio ga je trener splitske momčadi Valdas Dambrauskas.

– Nismo puno spavali nakon povratka iz Portugala. Oni koji su igrali u Portugalu jučer su imali rekuperacijski trening, a ostali malo jači. Sezona tek počinje, ovo nam je tek treća prvenstvena utakmica (odgođeni su Jadranski derbi protiv Rijeke na Poljudu iz 2. kola te dvoboj 4. kola protiv Gorice). Naravno da je ovo najveći derbi hrvatskog nogometa, obje momčadi su u dobrom raspoloženju. Dinamo je imao dan više odmora i igra kod kuće, ali mi ne dolazimo u Zagreb samo kako bismo se obranili. Želimo igrati napadački i preuzeti rizik, rekao je Dambrauskas.

– Ekipe se dobro poznaju, razlika je vrlo mala. Obično pobijedi onaj tko prvi zabije pogodak, rekao je Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je već šesta utakmica s Dinamom u šest mjeseci, a mislim da u svih dosadašnjih pet nijedna ekipa nije dominirala. Mislim da će tako biti i sutra, ne idemo se slikati za Instagram već idemo po pobjedu.

O statusu Biuka i Mlakara, te o stanju Nikole Kalinića

– O Stipi Biuku ne mogu ništa komentirati, to nije u mojoj domeni. Nikola Kalinić je napokon dobro, svakim danom bolje, ne osjeća ništa, tako da očekujemo da putuje s nama u Zagreb. Vidjet ćemo nakon treninga koliko ćemo ga moći iskoristiti. Nakon mjesec dana bez utakmica nije se lako vratiti, ali jučer je zbilja bio dobar dan jer se vratio nasmiješen, pun povjerenja i sretni smo što se vratio. Što se tiče mladog Mlakara, razumijem da mu je teško, ali računamo na njega. Puno je igrača željnih dokazivanja, puno je i utakmica u natrpanom rasporedu tako da će biti promjena u momčadi.

Komentirao je Dambrauskas sjajne igre Marina Ljubičića u austrijskom LASK-u u koji je stigao na posudbu iz Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znam da je Ljubičić talentiran i da ima veliki potencijal tako da to nije ništa neočekivano, ali uvijek kažem da je Hajdukov dres jako težak. Nije lako ni iskusnim igračima, a kamoli mladima koji žele igrati i uživati u nogometu. Ljubičićevi golovi nisu mi uopće iznenađenje, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.