Damir Krznar: ‘Žao mi je što je fokus na onima lošijim utakmicama, ali to je valjda kod nas tako’

Zagreb, 18.4.2021 - Utakmica 29. kola Prve HNL Dinamo - Istra 1961. Na slici trener Dinama Damir Krznar. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Damir Krznar može odahnuti – Dinamo je prvi na ljestvici HNL-a, pobjedom nad Rapidom približio se proljeću u Europskoj ligi, živ je u Hrvatskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moja je prednost, iako neki smatraju da je to moja mana činjenica da sam previše kritičan, previše analitičan, što naginjem nekakvom perfekcionizmu. S tog stanovišta nisam zadovoljan trener! Nikad nisam zadovoljan, uvijek vjerujem da radom, željom, voljom možemo bolje. Ima napretka u Dinamu i u pojedinačnoj i momčadskoj izvedbi, težimo da svakoga dana budemo sve bolji. S druge strane, ako gledamo dosadašnji dio Dinamove sezone, s obzirom na puno otegotnih okolnosti, od odlazaka, praktički cijelih priprema bez reprezentativaca i bezbroj ozljeda, moramo biti zadovoljni. No, Dinamo ne zadovoljava ono što je do sada napravio. S kritičke strane, da je moglo bolje, moglo je. Ali, dobro je”, rekao je za Sportske novosti Dinamov trener.

“Utakmica s Rapidom ohrabruje, isto kao i ona protiv Genka. Igrali smo dosta dobrih utakmica. Žao mi je što je fokus na onima lošijima, ali to je valjda kod nas tako. Vrhunac? Ova momčad sigurno može više. Definitivno nam treba vrijeme s obzirom na sve stvari koje sam nabrojio. Treba nam mira i strpljenja. Fokusirani smo na to da Dinamo učinimo boljim. Imamo iznimno dobar odgovor igrača na svaki zahtjev na treningu, na utakmici. Dečki su maksimalno koncentrirani i željni, svjesni da mogu više i žele više. To je dobar put. Ova momčad još može rasti”, dodao je.

“Svaki izostanak u momčadi koja funkcionira i koja je uređena jest hendikep. Mi smo na početku sezone praktički negdje u rujnu ostali nažalost bez našeg kompletnog veznog reda koji je istrpio najveći dio prošle, vrlo uspješne sezone. Mislim tu na Jakića, Majera i naravno Ademija koji je igrao vrlo malo. Nije lako iskompenzirati sve to, nije lako to istrpjeti. Dečki koji su ih nadomjestili imaju kvalitetu, ali sigurno da treba određeno vrijeme da sve profunkcionira. Vezni red je duša momčadi, mora proteći određeno razdoblje da sve “klikne”. Ponavljam, svi ti dečki iz veze imaju jednaku kvalitetu kao spomenuti trojac, ali mora proteći određeno vrijeme kako bi došli do razumijevanja koji su ti naši veznjaci postili prošle sezone”, ističe Krznar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.