Dan kasnije jasna poruka Line Červara: ‘Ne mogu nas suci-amateri učiti rukometu’

Foto: fah

Ni dan nakon poraza od Njemačke (21-22) u Koelnu i oproštaja od polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva ne smiruju se reakcije na suđenje danskog para Hansen-Gejling na toj utakmici,.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik Lino Červar jako je teško podnio poraz od Nijemaca i odluke danskih sudaca, posebice u samoj završnici utakmice.

“Ono što nas ohrabruje jest da smo dobili brojnu podršku, čak i domaćini i kazali su da je suđenje bilo skandalozno. Oštećeni smo od strane sudaca. Još gore je što se radi o paru koji je kao najbolji na svijetu, a već tri utakmice na ovom prvenstvu sude Njemačkoj, što je vrlo znakovito. Ne mogu nas amateri-suci učiti rukometu, pa sinoć smo primjetili detalj iz 6. minute da je njemački igrač, vodivši loptu, napravio čak sedam koraka i to je smiješno. Postoje bar tri sporne situacije koje su snimljene. Rukomet je zbog ovakvih stvari u padu”, kazao je Červar, dodavši kako smatra da se treneri već jako bune zbog amatera-sudaca te da se će nešto u budućnosti promijeniti.

Hrvatska u zadnjem kolu skupine I u Koelnu u srijedu igra dvoboj sa “starim neprijateljem” Francuskom u kojem traži bar bod kako bi osigurali kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. U kalifikacije za Tokio će se plasirati prvih sedam ekipa s ovog prvenstva, a postoji šansa da to osigura i osmoplasirana ekipa ukoliko na sljedećem EURU u Austriji, Norveškoj i Švedskoj europski prvak bude jedna od tih sedam selekcija. Francuzi su već osigurali polufinale, ali sigurno je da će protiv Hrvatske odigrati maksimalnu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U složenoj smo situaciji, dijelom i zbog poraza od Brazila. Sve dokazuje da je ovo iznimno teško natjecanje, a nas je poremetila, pored teškog rasporeda, i ozljeda Cindrića. Franuska je prvak svijeta, a mi smo pomalo načeti, tako da danas nema treninga. Trebali bi osvojiti bod, ali su oni favoriti, pojačani s povratkom Nikola Karabatića koji im puno znači, bez obzira što još nije u formi zbog ozljede. Oni imaju širi odabir igrača, za razliku od nas, stvarno su skoro bez mane, a nama ostaje da se borimo i ponovimo partiju kao i protiv Njemačke”, zaključio je izbornik.

On je u utorak u Koeln pozvao mladog srednjeg vanjskog PPD Zagreba Lovru Jotića, dok je ozlijeđen Luka Cindrić napustio Njemačku, te će svoj oporavak nastaviti u Zagrebu prije povratka u poljsko Kielce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.