Dan odluke za mlade Vatrene na Europskom prvenstvu: Hoće li protiv Francuza Alen Halilović biti na klupi?

Foto: fah

Pred  mladom hrvatskom reprezentacijom dan je odluke na Europskom prvenstvu. Nakon iznenađujućeg i teškog poraza Vatrenih na startu protiv Rumunjske kao imperativ se nameće pobjeda protiv jakih Francuza koji su u prvom kolu svladali u velikom derbiju Englesku 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, nažalost, ne ulazi kao favorit u utakmicu protiv Francuske, naprotiv, s obzirom na ono što su izabranici Nenada Gračana pokazali u prvoj utakmici te da će se igrati bez Josipa Brekala, ponajboljeg mladog hrvatskog nogometaša, Vatreni su na neki način autsajderi. No, nisu bez šansi, rekao je to i izbornik Nenad Gračan, koji prije svega od svojih igrača očekuju da se pokažu u daleko ozbiljnijem svjetlu, poglavito u obrani. Protiv Rumnjske curilo je sve u obrani, ozbiljan nogomet odavno se ne igra na takav način.

No, vratimo se večerašnjoj utakmici, koja počinje od 21 sat, naime, ako žele ostati u igri za polufinale Vatreni moraju svladati Francusku, a onda bi se sve rješavalo protiv Engleza u ponedjeljak. Poraz od Francuza definitivno nas vodi kući i ostavlja nas punovno bez šanse za plasman na Olimpijske igre koje su na rasporedu idućeg ljeta igraju u Tokiju.

Kakav će se sastav Vatrenih suprotstaviti Tricolorima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime,Gračan ima dosta problema, prije svega, kako smo spomenuli, neće biti Brekala zbog ozljede, a neće biti ni Benkovića.  Umjesto Brekala trebao bi ući Ivanušec, dok će Kalaica, kako sada stvari stoje, zamijeniti Benkovića. Spekulira se da bi na klupi mogao ostati i po mnogima jedan od najboljih mladih hrvatskih nogometaša, Alen Halilović, koji je odigrao jako lošu utakmicu protiv Rumunja, posebno u obrani. Naime, nogomet se, kako smo rekli, danas ne može igrati a da ne sudjelujete u obrani.  Ako će Halilović na klupu umjesto njega će zaigrati Robert Murić, no, to je za sada samo u sferi obične pretpostavke, dakle, nagađanja. Teško da će se Gračan odreći Halilovića, barem zasad.

Dakle, ovih 11 mogli bi istrčati protiv Francuza: 

Posavec – Uremović, Kalaica, Katić, Sosa – Šunjić, Moro, Ivanušec, Vlašić, Murić – Jakoliš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.