Dan poslije talijanski mediji od pohvala do podcjenjivanja: ‘Mi smo talijanska momčad, ovo ne znači da je Dinamo odmah postao Real Madrid’

Foto: Snimka zaslona

Uvjerljiva pobjeda Dinama protiv Atalante na Maksimiru u 1. kolu Lige prvaka i dalje je predmet analize brojnih talijanskih medija koji se ne mogu načuditi činjenici da je jedan hrvatski klub tako ”rasturio” klub iz vrha Serie A. Ne pobjeđuje se svaki dan talijanski klub sa 4:0 budući da su Talijani poznati kao oni koji igraju čvrstu obranu i primaju malo golova. Doduše, Atalanta nije tipična talijanska momčad i igra na posve drugačiji način nego primjerice Mourinhov Inter prije nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Tako naslovnica Tuttosporta sve govoru: ”Dinamo zgromio božicu”!

Foto: Snimka zaslona

Naslovnica La Gazzette dello Sport također je zanimljiva, ne štede igrače talijanske momčadi: ”Fijasko Atalante, šok na debiju! Gasperini: Ocrnili su nas.”

Foto: Snimka zaslona

U izvještaju Gazzetta ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Atalanta je kažnjena vlastitim oružjem. Dinamo je iskusan u Ligi prvaka, a Gasperini je prekasno prešao na sustav 4-3-3. Tad se digla, ali onda se pojavio Livaković koji je maestralno obranio zicer.”

Kako smo već pisali Corriere dello Sport tvrdi kako je debi Atalante u Zagrebu prošao kao iz noćne more.

”Gasperinijevu momčad Dinamo je izdominirao. Oršić zvijezda s hat-trickom”, ističe Corriere dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Gazzetti igrači utakmice bili su Mislav Oršić i Dani Olmo, koji su ocijenjeni s osmicom, treba naglasiti da su talijanski novinari puno manje izdašni od hrvatskih kod ocjenjivanja igrača.

Gazzetta nadalje hvali Oršića:

”Otišao je iz Spezije s bijesom, ali otad se izgradio. Pred golom je bio nemilosrdan, iskoristio je prilike koje su mu omogućili Petković, Olmo i Leovac, kao i onaj slučajni Théophileov udarac – i zabio.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska Gazzetta priznaje kako je to bila Dinamova večer, spominju čak i sjajnu obranu Livakovića, koji je zaustavio jak udarac Zapate sa dva metra. Livaković je dobio ocjenu 6.5.

Novinar Gazzette Fabio Bianchi hvali španjolskog nogometaša u redovima Dinama, Danija Olma:

”Divlji klinac. Predriblava, kreira akcije. Hetbooter i De Roon nisu ga mogli obuzdati. Drugi je gol produkt njegove genijalnosti.” Bianchi je najbolju ocjenu u momčadi Atalante dao hrvatskom reprezentativcu, Mariju Pašaliću, koji je dobio šesticu.  Bio je Pašalić i u nekoliko prilika za gol, no, srećom, nije zabio.

Naravno, svoj dio pohvala dobio je i trener Dinama, Nenad Bjelica, koji je nadmudrio iskusnog trenera Atalante Gasperinija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Lekcija koju je dao Gasperiniju medalja je koju slobodno može isticati na prsima. Samo za ovu priliku promijenio je sustav i pogodio. Prizemljio je Olma i pogodio. Rezultat 4-0 podići će moral momčadi do zvijezda”, navodi Gazzetta.

Andrea Di Caro, zamjenik direktora Gazzette, u komentaru je spomenuo da je Atalanta izgubila od najslabije momčadi u grupi koja je izgubila posljednjih 11 utakmica u Ligi prvaka, prenosi portal 24 sata.

”Recimo da je Atalanta otkrila što je to Liga prvaka, i da sad vidi koja je razlika u domaćem prvenstvu i natjecanju koje predstavlja drugačije vrijednosti. Mi možda s predrasudama mislimo da je utakmica dobivena jer igramo s Dinamom ili Slavijom, a mi smo talijanska momčad ”, rekao je Di Caro te je dodao:

”To naravno ne znači da je Dinamo odmah postao Real Madrid, ali igrao je bolje od Atalante, zabio tri gola u prvom, a četvrti u drugom poluvremenu, za razliku od Atalante koja se nije snašla. Ne treba raditi dramu, Atalanta mora izvući pouku iz ovoga, analizirati svoje greške i poboljšati ono što nije bilo dobro u nadolazećim utakmicama. Ne trebamo odmah očekivati da Atalanta prođe dalje.”

Naravno, ako želimo ironizirati recimo kako se nadamo da Dinamo nije postao Real Madrid. Naime, Real je sinoć bez Modrića potopljen u Parizu, izgubili su 3:0 od ozljedama desetkovanog PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.