Dana White još jednom pokazao svoju nesklonost Stipi Miočiću: ”Oni koji se ne budu htjeli boriti ostat će bez naslova”

Foto: Facebook

Američkom borcu hrvatskih korijena, Stipi Miočiću, navodno se ne žuri krenuti s borbama, a takva bi ga nestrpljivost mogla koštati zasluženo osvojenog naslova prvaka. Naime, Miočić se nije borio od kolovoza prošle godine, kada je nokautirao Daniela Cormiera te tako vratio naslov prvaka teške kategorije UFC-a. Nakon toga se Stipe ozlijedio te je njegov povratak odgođen, a kada je napokon bio spreman svijet je paralizirala pandemija koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miočić je oprezan, s obzirom kako pandemija koronavirusa još uvijek nije u potpunosti prošla, iako jenjava…

“Nema šanse da ću se boriti u kolovozu. Možda se pred kraj godine budemo mogli boriti. Nemam pojma o čemu priča. Pa cijeli Ohio je zatvoren. Što on želi? Nemam kavez, sparing partnera, ništa. Potreban mi je puni trening-kamp kako bih uhvatio ritam. Nije normalno da ulazim u trening-kamp bez ikakvog treninga. A trenirati ne mogu nigdje. Ne izbjegavam ga, borit ćemo se, ali ne mogu potpisati ugovor kad ne mogu ni trenirati”, poručio je američki borac hrvatskih korijena.

Izjava Stipe Miočića naljutila je i Cormiera, koji je u prošloj borbi nokautiran od strane američkog borca, koji se želi što prije suprostaviti Miočiću, a nije presretan ni Dana White, prvi čovjek UFC-a ionako nije krio svoju pristranost i bio je više naklonjen Cormieru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidio sam da je Stipe rekao kako će borbe zauvijek biti tu. Ne, neće. Kao profesionalni sportaš morate koristiti prilike. Nadam se da će se Stipe uskoro vratiti i da će se s borbom njega i Cormiera pokrenuti teška kategorija”, poručio je White.

Zbog navodne neaktivnosti Stipe Mioćića drugi borci traže da se u tešku kategoriju uvede privremena titula. Takvu mogućnost odbija prvi čovjek UFC-a, Dana White, koji će prije odabrati oduzimanje pojasa prvacima koji se odbijaju boriti u trenucima dok pandemija još uvijek traje. Doduše kolovoz je realativno daleko te postoji mogućnost da se uvjeti normaliziraju i da konačno i život diljem svijeta uđe u normalnu kolotečinu.

“Gledat ćemo meč za naslov. Borbe se sada mogu odvijati. Jednostavno je – ili se želite ili ne želite boriti. Oni koji se ne budu htjeli boriti, moguće je da će ostati bez naslova.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.