Danac Jakob Fuglsang pobjednik utrke Critérium du Dauphine

Foto: Twitter

Danac Jakob Fuglsang, član Astane, pobjednik je 71. izdanja biciklističke utrke Criterium du Dauphine, koja biciklistima služi kao glavna provjera uoči Toura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 34-godišnjeg Fuglsanga je ovo druga pobjeda na ovoj utrci nakon što je bio najbolji i 2017. godine.

Fuglsang je nakon osam etapa i 1195 prijeđenih kilometara pobijedio sa 20 sekundi boljim vremenom od Amerikanca Tejayja van Garderena (EF Education First), dok je treći bio Nijemac Emanuel Buchmann (BORA – hansgrohe) sa 21 sekundom zaostatka.

U posljednjoj, osmoj etapi, 113 km dugačkoj dionici od Clusea do Champeryja bio je Nizozemac Dylan van Baarle (Team INEOS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnje izdanje utrke koja se vozi od 1947. godine je obilježio težak pad britanskog biciklista Chrisa Froomea koji je srijedu teško stradao nakon što se pri velikoj brzini biciklom zabio u zid te ga sada čega šest tjedana oporavka u bolnici. Četverostruki osvajač Tour de Francea doživio je tešku nesreću kada je pri 60 kilometara na sat udario u zid te završio na osmosatnoj operaciji.

REZULTATI:
1. Dylan van Baarle (Niz/Team INEOS) 3:05:48
2. Jack Haig (Aus/Mitchelton – Scott) isto vrijeme
3. Carl Fredrik Hagen (Nor/Lotto – Soudal) +50
4. Warren Barguil (Fra/Team Arkea – Samsic) +1:12
5. Sepp Kuss (SAD/Team Jumbo – Visma) +1:12…

UKUPNI POREDAK
1. Jakob Fuglsang (Dan/Astana Pro Team) 30:44:27
2. Tejay van Garderen (SAD/EF Education First) +20
3. Emanuel Buchmann (Njem/BORA – hansgrohe) +21
4. Wout Poels (Niz/Team INEOS) +28
5. Thibaut Pinot (Fra/Groupama – FDJ) +33…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.