Criterium du Dauphine: Alaphilippe pobjednik najduže etape, Yates u vodstvu

Foto: fah

Francuski biciklist Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick-Step) pobjednik je šeste, ujedno i najduže etape utrke Criterium du Dauphine, koja je u petak vožena od Saint-Vulbasa do Saint-Michel-de-Maurienna u dužini od 229 kilometara, ali je Britanac Adam Yates (Mitchelton-Scott) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik je odlučen u foto-finišu, u kojem je drugo mjesto pripalo Austrijancu Gregoru Muehlbergeru (Bora-Hansgrohe), a treći je ciljem prošao Talijan Alessandro de Marchi (CCC) s 22 sekunde zaostatka za najboljom dvojicom.

Vodeći u ukupnom redoslijedu, Britanac Adam Yates na cilj je stigao kao osmi, što mu je bilo dovoljno za zadržavanje žute majice s minimalne četiri sekunde prednosti pred sunarodnjakom Dylanom Teunsom (Bahrain-Merida). Trećeplasirani Amerikanac Tejayem Van Garderenom (Education First) zaostaje šest sekundi, četvrti je Danac Jakob Fuglsang sa sedam sekundi zaostatka.

U subotu je na rasporedu brdska etapa dužine 133,5 km od Saint-Genix-les-Villagesa do Les Sept Laux-Pipaya, a pred biciklistima su tri uspona prve kategorije i završni uspon najviše kategorizacije, na kojem će natjecatelji u 19 kilometara svladati 1300 metara visinske razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.