Danas na Euru rasplet u skupinama B i C

epa09279643 Stefan Ristovski (C) of North Macedonia celebrates his team's first goal during the UEFA EURO 2020 group C preliminary round soccer match between Ukraine and North Macedonia in Bucharest, Romania, 17 June 2021. EPA/Robert Ghement / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Nakon što su u nedjelju odigrane posljednje utakmice u skupini A na Euru, danas su na rasporedu ogledi zadnjeg kola u skupinama B i C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 18 sati kreće rasplet u skupini C. U Bukureštu će igrati Ukrajina i Austrija, a na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu Sjeverna Makedonija i Nizozemska.

Nakon dva kola ljestvicu skupine C predvode Nizozemci sa šest bodova, koji su prije zadnjeg kola osigurali prvo mjesto. Slijede Ukrajina i Austrija koje imaju po tri boda, dok je posljednja Sjeverna Makedonija bez šansi za prolazak u nokaut fazu.

Dvoboj Ukrajine i Austrije odlučit će od drugom mjestu, a austrijski izbornik Franco Foda opisao je tu utakmicu kao njihov finale. Kapetan Austrije David Alaba rekao je da je atmosfera u momčadi izvrsna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svi znamo koliko je ovo važna utakmica. Došli smo ovdje pobijediti i ispisati povijest. Austrija nikad dosad nije uspjela proći grupu na Euru. Ako uspijemo proći dalje, bit će izvrsno, no sada smo fokusirani samo na utakmicu, rekao je Alaba.

S druge strane, izbornik Ukrajine Andrij Ševčenko želi pobjedu protiv Austrije, iako je njegovoj momčadi dovoljan i bod za osvajanje druge pozicije, piše HRT.

– Vjerujem svojoj momčadi i zadovoljan sam njihovim razmišljanjima. Igramo protiv dobrog protivnika, koji u svojim redovima ima sjajne igrače poput Davida Alabe. Bit će to teška utakmica, rekao je Ševčenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice zadnjeg kola u skupini B igraju se od 21 sat, a sastaju se Finska i Belgija te Rusija i Danska.

Prvi putnik u osminu finala je poznat, to je Belgija koja je s dvije pobjede prije zadnjeg kola osigurala nokaut fazu. Na drugom i trećem mjestu su Rusi i Finci sa po tri pobjede, a posljednja je Danska bez bodova, no ne i bez šansi za prolazak dalje.

Za finskog izbornika Markkua Kanervu ovo je najvažnija utakmica u povijesti Finske. Pobjeda bi njegovoj reprezentaciji donijela osminu finala, dok bi Belgija remijem osigurala prvu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zaista se veselimo ovoj utakmici, vjerojatno najvažnijoj u povijesti Finske. Fantastično je biti u ovakvoj prilici gdje je još sve u našim rukama. Toliko toga možemo dobiti, možemo čak i osvojiti grupu, rekao je Kanerva uoči ogleda s Belgijom u St. Peterburgu.

Belgija ima dvije pobjede, no još nije osigurala prvu poziciju.

– Prestiž je osvojiti grupu, tako da se imamo za što boriti, iako bi možda sljedeći korak bio lakši ako ne budeš pobjednik grupe, ali u nogometu su iznenađenja uvijek moguća. Neke stvari se ne mogu proračunati, uvijek treba igrati na pobjedu, smatra belgijski vratar Thibaut Courtois.

U Kopenhagenu će igrati Rusija i Danska. Danci su dobro odigrali dvoboj protiv Belgije, Yussuf Poulsen je zabio drugi najbrži gol u povijesti Eura, no Belgija se vratila s dva pogotka i odnijela pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč dva poraza, Danci još uvijek imaju šanse za prolazak skupine i njihov izbornik Kasper Hjulmand najavio je da će dati sve od sebe, a nosit će ih i publika na stadionu Parken u Kopenhagenu.

– Bez obzira na sve, idemo pokušati dobiti tu utakmicu. Bit će nevjerojatno teško, jer Rusija je odlična momčad, rekao je Hjulmand.

Za rusku momčad ovo je prva gostujuća utakmica na dva velika natjecanja, i to bez njihovih navijača, no ruskom strategu Stanislavu Čerčesovu to ne predstavlja problem.

– U zadnjih pet godina za nas ne postoji riječ ‘problem’. Naš zadatak je dobro obaviti posao i ostvariti dobar rezultat, rekao je Čerčesov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.