Danas pada odluka o posljednjem europskom putniku na SP – Wales ili Ukrajina

Foto: fah

Danas se od 18 sati na stadionu Cardiff City igra odlučujuća utakmica između Walesa i Ukrajine, koja će odlučiti posljednjeg europskog putnika koji će zauzeti svoje mjesto za Svjetsko prvenstvo u Kataru koje se igra krajem godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wales je do ključne utakmice u kvalifikacijama za SP u Kataru izgubio samo jednom, a skupinu su završili iza Belgije, najbolje rangirane zemlje na svijetu po FIFA-i. Nakon toga su zahvaljujući fantastičnoj predstavi Garetha Balea svladali Austriju s 2:1.

S druge strane dolazi im Ukrajina, svjetski mediji ovu utakmicu opisuju kao dvoboj u kojem je cijeli svijet uz napaćenu i ratom pogođenu zemlju. Ukrajinci su skupinu završili bez poraza, šest bodova iza prve Francuske, ali s omjerom od 2 pobjede i čak 6 remija. Zbog rata, Ukrajini nisu mogli odigrati svoju utakmicu protiv Škotske sve do ove srijede kada su slavili uvjerljivo s 3:1, piše HRT.

Izbornik Walesa, Rob Page ističe kako su korak do ispunjenja sna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jedna utakmica nas dijeli od ostvarenja našeg sna, odlazak na Svjetsko prvenstvo. Mislim da se Ukrajina pokazala u pravom svjetlu protiv Škota. Oni su prav prijetnja. Mi se suosjećamo s patnjom njihovog naroda, ja sam osobno otac i čitam vijesti i vidim što se događa, to je užasno. Ali fokus će biti na utakmici i mi smo uzbuđeni zbog toga.

Ukrajinski izbornik Oleksandr Petrakov ističe kako nisu pod pritiskom:

– Ne osjećam pritisak, pripremamo se kao inače. Pokušat ćemo ostati fokusirani na ono što moramo učiniti. Suočavamo se s jako teškim timom. Rob Page radi dobar posao i ima na raspolaganju igrače svjetske klase kao što su Bale, Ramsey i James. Ipak, mi imamo isto dobar tim. Bit će to odlična utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje zemlje su dosad bile samo jednom na svjetskim prvenstvima, Wales posljednji put davne 1958., a Ukrajinci 2006. godine. Pobjednika današnjeg ogleda čeka skupina B u kojoj se još nalaze Engleska, SAD i Iran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.