Danas protiv Hrvatske: Kako je Aymeric Laporte umjesto francuske izabrao španjolsku reprezentaciju?

epa09296015 Aymeric Laporte (L) of Spain celebrates with team-mate Koke after scoring the team's second goal during the UEFA EURO 2020 group E preliminary round soccer match between Slovakia and Spain in Seville, Spain, 23 June 2021. EPA/David Ramos / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Igrač Manchester Cityja Aymeric Laporte imao je pravo zaigrati i za reprezentaciju Francuske, no kako nije dobio priliku odlučio se za Španjolsku, koja danas od 18 sati u Kopenhagenu igra utakmicu osmine finala protiv svjetskih vice prvaka reprezentacije Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laporte je dobio poziv iz Nogometnog saveza Španjolske te sada predvodi obranu Španjolske na Europskom prvenstvu, a zabio je i pogodak, Slovačkoj u posljednjem kolu grupne faze. Uoči utakmice protiv Hrvatske Laporte se prisjetio kako je došlo do toga da ipak odabere Furiju.

“Poslao sam izborniku broj i nisam dobio odgovor. Još čuvam poruku. Ne želim je pokazati, ali imam je. Možda je Deschamps promijenio broj, možda ima novi telefon”, rekao je Laporte te je nastavio:

“Pisao sam na isti broj s kojeg me zvao ranije. Nije bilo WhatsAppa. Nisam dobio odgovor tada i mislio sam da mi nije bilo važno obavijestiti Francuze o bilo čemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek ću biti s onim koji me vole. Ne kažem da me Francuska ne voli, ali zahvalan sam onim koji su se ‘kladili’ na mene. Španjolska je to napravila i pokušat ću im uzvratiti.”

U slučaju da Španjolska, ne daj Bože, pobijedi Hrvatsku i izbori plasman još i dalje u natjecanju izgledno je igrao bi protiv svoje nesuđene reprezentacije, reprezentacije Francuske. Naravno Francuzi moraju izbaciti Švicarce.

“Ne znam kako bi bilo igrati protiv njih. Sigurno bi bilo uzbudljivo i sa željom da pobijedim. Uvijek im želim najbolje, ali prvo mi pa onda oni”, rekao je stoper Manchester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik francuske reprezentacije Deschamps je prije Eura govorio o Laporteu te je naglasio kako u momčadi postoji nešto što se zove konkurencija.

“Imao je mogućnost promijeniti reprezentaciju jer nije igrao za nas. Deset sekundi da je ušao bilo bi gotovo, uvijek je bio na popisima, ali postoji konkurencija”, rekao je Deschamps te je nastavio:

“Ja ne želim zvati igrača kako bih ga spriječio da zaigra za drugu reprezentaciju. Ono što mi smeta su neistine koje je izgovorio. Jedina poruka koju sam od njega dobio je iz listopada. Ranije je bio ozlijeđen i zbog toga je otpao s popisa. Bio je na ostalim. Nema problema. Želim mu svako dobro, njegov je izbor”, poručio je iskusni francuski stručnjak još početkom lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Laporte je rođen u Francuskoj, no roditelji su mu porijeklom iz Baskije zbog čega je dugo godina bio član Athletic Bilbaoa. Iako je prošao omladinske selekcije Francuske, danas, u seniorskom uzrastu, nastupa za Španjolsku i to s velikim uspjehom. Nadajmo se da danas, protiv Hrvatske, neće biti toliko uspješan.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.