Danas više ništa nije kao jučer: Ana Konjuh s porazom napušta New York, u domovinu se vraća kao pobjednica!

Foto: fah

Mlada hrvatska tenisačica, nova zvijezda hrvatskog tenisa, 18-godišnja Ana Konjuh, na US Openu napravila je, unatoč uvjerljivom porazu u četvrtfinalu (2:6, 2:6) od češke tenisačice Karoline Pliškove, rezultat karijere i definitivno potvrdila svoj neosporni talent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas više ništa nije kao jučer, danas je Ana Konjuh na najboljem putu da od “tamo neke mlade, možda talentirane” tenisačice postane igračica s poznatim imenom i prezimenom, koju će respektirati i najbolje svjetske tenisačice u ždrijebu. Uostalom, ne pobjeđuje se svaki dan 4. nositeljica grand slam turnira, pogotovo ne ako ste 92. tenisačica WTA ljestvice. Ana Konjuh će i na WTA ljestvici napredovati nakon što nova bude objavljena u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očito je da nisam bila na pravoj razini, Karolina je jednostavno bila predobra u ovom trenutku. Odlično je servirala, brzo je pronašla ritam na udarcima. Takav dan međutim ne mogu biti tužna nakon svega. Kad sam dolazila ovdje mogla sam samo zamišljati da ću biti u četvrtfinalu. Sezona do US Opena nije bila dobra za mene. Sada sam konačno zdrava, sretna sam zbog toga”, rekla je Ana Konjuh, koja je očito i sama shvatila što je zapravo, uz veliku formu i neospornu kvalitetu 24-godišnje Karoline Pliškove, presudilo meč. Činjenica da je Čehinja servirala kao Goran Ivanišević u najboljim danima dovoljno govori o razlozima poraza. Kad je Goran bio potpuno pribran i imao svoj servis dan, nije ga bilo moguće pobijediti.

Poraz? Da, Ana je poražena u četvrtfinalu i s porazom napušta New York, stvarno Ana se u domovinu vraća kao pobjednica. Naime, godine 1989. u četvrtfinalu Australian Opena igrao je Goran Ivanišević, tada dečko s nepunih 18 na leđima, bio je senzacija, samo godinu dana kasnije postao je činjenica i polufinalist Wimbledona. Ne bismo imali ništa protiv kada bi se povijest ponovila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.