Dani Olmo – hoće li mladi Španjolac, koji vodi Dinamo prema Ligi prvaka, zaigrati za Vatrene?

Foto: fah

Mladi Španjolac, Dani Olmo, nakon prve utakmice 3. kola pretkola Lige prvaka sjajnom igrom, zahvaljujući kojom su Modri ostvarili vrijednu pobjedu u Kazahstanu, privukao je pažnju na sebe brojnih i ne samo hrvatskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talent (ni)je dovoljan?

Talent mladog Španjolca, koji bi možda jednog dana mogao postati i hrvatski nogometni reprezentativac, reći će mnogi nije upitan, uostalom, znalo se to s obzirom odakle je došao i ranije. No, naravno, nerijetko sam talent nije dovoljan, koliko god bio značajan, za mnoge i presudan, u nastojanju da se izgradi respektabilna karijera. Bilo je u Dinamu igrača koji su bili i talentiraniji od 20-godišnjeg Olma, pa opet nisu svi uspjeli, kao što nikad svi ne uspiju.

Povratak u Španjolsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo se, dakako, nada povratku u Španjolsku ili odlasku u neki puno bogatiji klub nego što je to Dinamo, koji je Španjolcu i prije dolaska bio odskočna daska, a Dinamu prilika za još jedan veliki transfer, projekt od 15 milijuna eura i veliku zaradu. Trenutno je tržišna vrijednost Olma oko 3.5 milijuna eura, no, ako ovako nastavi, a Dinamo se plasira u Ligu prvaka, neće dugo ostati na tri milijuna.

Navodno Španjolca zadnje dvije godine prate i neki bogati europski klubovi koji mogu platiti i nekoliko puta više od tri milijuna, pa i deset ako će to trebati, no, sigurno je, Olmo tako dugo neće ostati u Zagrebu.  Olmo je navodno pod povećalom Arsenala i svoje Barcelone. Nije potrebno naglašavati s kolikim budžetom spomenuti klubovi raspolažu.

Dvadeset godina tek…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlaskom nekih ”glavnih” zvijezda iz Maksimira, prije Ćorića, Soudanija, Olmo će imati više mogućnosti potvrditi ono što svi vjeruju – vrhunsku klasu.  Dvadeset godina za mnoge znači tek sam početak ozbiljne nogometne karijere, no, nažalost, iz Prve Hrvatske nogometne lige igrači odlaze i prije punoljetnosti, sjetimo se Alena Halilovića, mada on i nije najbolji primjer i najbolji putokaz za mladog ofenzivnog tehničara, koji, kako smo vidjeli, ima i vrlo dobar te precizan udarac.

Čekat će ipak Španjolsku, ali…

Kad smo kod mogućnost  da u skoroj budućnosti zaigra za Vatrene, o čemu se već više puta pisalo, što bi i za njega bio veliki izazov s obzirom na rezultate hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, još ćemo malo morati pričekati. Posve razumljivo, Olmo je Španjolac i čekat će poziv Furije, iako nije još uvijek realno da će ga i dobiti, posebno ne izbornika seniorske reprezentacije Španjolske.  Bez obzira na rano ispadanje na SP-u u Rusiji Španjolska ima veliki broj kvalitetnih igrača, poglavito u napadu, koji su također dosta mladi, a koji su se već afirmirali u najvećim španjolskim klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reprezentaciju se ne ”upada” nakon tri ili četiri vrlo dobre utakmice, a bez kontinuiteta?

Ipak, legitimno je na kraju postaviti pitanje, jesu li dvije, tri, pa četiri vrlo dobre utakmice dovoljne da bi se ”upalo” među dvadesetak najboljih hrvatskih nogometaša koje sjajno vodi, a vodit će i dalje očito, Zlatko Dalić? Kult reprezentacije njeguje se godinama, a ruši se preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.