Dani Olmo o Hrvatskoj na Europskom prvenstvu: ‘Iznenađen sam, nisam to nikako očekivao’

Foto: fah

Dani Olmo sjajno je odigrao i bio je jedan od najzaslužnijih za pobjedu Španjolske protiv Belgije (2:1) na Europskom prvenstvu do 21 godine. Za Sportske novosti ispričao je kako stvari sada stoje za njih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S obzirom na to da smo mi izgubili od Talijana 1:3, a Poljaci pobijedili Italiju 1:0, mi moramo pobijediti Poljsku s tri pogotka razlike ako želimo biti prvi u skupini i otići u polufinale i na Olimpijske igre. Dakle, recimo, 3:0 i mi prolazimo kao prvi. Naravno, to je potrebno ako Italija pobijedi Belgiju. Ukoliko se to ne dogodi, onda nam je dovoljna samo pobjeda protiv Poljske. Ako pak Italija pobijedi, a mi dobijemo Poljsku 2:0, onda ćemo biti drugi u skupini iza Italije, a nekako mi se čini da onda ne bismo bili najbolji drugi, jer bismo imali gol-razliku samo “plus 1”.”

Iznenadilo ga je da je Hrvatska tako uvjerljivo poražena protiv Rumunjske.

“Bilo je to za mene iznenađenje, baš to nikako nisam mogao očekivati. Nisam uopće mislio da Hrvatska može izgubiti od Rumunja, a kamoli s tolikom razlikom. S obzirom na to da smo imali trening, nisam gledao cijelu utakmicu. Međutim, kad sam to vidio, ostao sam baš iznenađen. Hrvatska ima bolje igrače od Rumunjske”, navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska igra protiv Francuske, ima li tu nade?

“Sad je situacija teška, naravno i zbog tako negativne gol-razlike. A Francuzi su moćna reprezentacija. Kao i Engleska s kojom Hrvatska igra u posljednjem kolu. Nekako mi se čini da je bolje da Hrvatska igra prvo protiv Francuske koja je dobila prvu utakmicu na prvenstvu nego protiv Engleza koji su izgubili i kojima bi to onda bio ogled na “sve ili ništa”. Mislim da Hrvatska može pobijediti Francusku, može i Englesku, ima moći i kvalitete za to. Nego, je l’ igra Brekalo? Ne? E to je velika šteta… baš velika…”

Upitno je hoće li se vratiti u Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ma, u ovom trenutku sam samo fokusiran na ovo prvenstvo i posljednju utakmicu s Poljskom. Vidjeti ćemo što će biti kad sve završi”, zaključuje Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.