Dani Olmo, prva ljetna ‘zvijezda’ Dinama: ‘Nikad nisam ima neugodnosti u Hrvatskoj, no, nemojte me pitati o hrvatskoj reprezentaciji’

Foto: fah

Junak pobjede Dinama u Kazahstanu protiv Astane u sklopu 1. utakmice 3. pretkola Lige prvaka, Dani Olmo, u razgovoru za portal Goal.com/hr otkrio je razmišlja li o odlasku iz Zagreba. Bez obzira na samo dvadeset godinama koliko ima mladi Španjolac je realno govoreći u izlogu. Kad dostigne željenu cijenu kao i mnogi drugi i on će napustiti Dinamo. Navodno se radi o projektu vrijednom 15 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prije toga, kako vidi pobjedu Modrih (2:0) u Kazahstanu? Dinamo je napravio veliki korak prema play-offu uvjerljivom pobjedom u gostima.

“Da, odigrali smo jako dobru utakmicu u Kazahstanu, napravili veliki korak prema plasmanu u daljnju fazu natjecanja. Svi smo sretni i ponosni, ali ništa još nije gotovo, pred nama je još zahtjevnih 90 minuta. Astana je jako dobra momčad, nećemo ih podcijeniti u uzvratu. Mi smo svjesni svoje kvalitete, a svi i dalje želimo – Ligu prvaka.”

Razmišlja li o odlasku iz Maksimira?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne, ja doista ne razmišljam o transferu. Vidjet ćemo što donosi budućnost, ali sada uživam i samo želim igrati što bolje. Rekao sam, želim s Dinamom u Ligu prvaka, to sada jedino okupira moje misli, ne zamaram se transferima, ima vremena.”

Nakon odlaska Alžirca Soudanija činilo se kako Dinamo nema u svojim redovima neka zvučna imena, velike zvijezde, međutim, igrom u kvalifikacijama za Ligu prvaka Olmo svaki dan potvrđuje klasu i sve ono što su o njemu kao o potencijalno velikom igraču govorili brojni treneri.

“Haha, ne ja nisam zvijezda, ne osjećam se tako. Vidim da me sada ljudi nekako više prepoznaju, ali ja i dalje slobodno šećem gradom. Zašto ne bih, pa ja sam samo jedan dio ove momčadi. Dinamo ima 30-ak odličnih igrača, svaka je nam je karika jako bitna. Ne želim biti zvijezda, želim samo igrati i dalje napredovati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Olmo izabrati hrvatski ili španjolski nacionalni dres? Nije dao precizan odgovor, očito je kako čeka konačnu reakciju iz Španjolske.

Polako, vidjet ćemo. Španjolska reprezentacija do 21 godine sada je promijenila izbornika, na klupu je zasjeo Luis de la Fuente, ali s njim još nisam razgovarao. Hrvatska? Neću o tome…”

Kako prvi igrač Dinama, barem ovog ljetnog razdoblja, provodi slobodno vrijeme, kojeg ima sve manje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najviše vremena provodim uz video-igre, ali sada tijekom ljeta puno odmaram. Naporan je ritam treninga, putovanja i utakmica, pa želim što više odmarati. Sada su mi u Zagrebu brat i otac, svi skupa uživamo u Zagrebu. Sviđa mi se i hrvatsko more, bio sam u Medulinu, u Preku (otok Ugljan) i Trogiru, vaša je obala prelijepa.”

Je li bio neugodnosti u Trogiru, s obzirom na veliku bazu navijača Hajduka? Olmo tvrdi da je sve bilo odlično, ali i da ga nitko nije prepoznao.

”Nikada nisam imao neugodnosti u Hrvatskoj, tu je stvarno užitak živjeti. A vjerujem da neću imati neugodnosti u Trogiru niti kada zabijem Hajduku jednoga dana na Poljudu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.