Matjaž Kek uoči ovogodišnje europske premijere Rijeke: ‘Dinamo je pokazao put, a čeka nas teška utakmica’

Foto: fah

Nakon Osijeka, Hajduka i Dinama, svoj europski put započinje i Rijeka, koja je posljednjih godina izgradila svoj prepoznatljiv stil igre u europskim kupovima. Momčad Matjaža Keka u Europi vrlo dobro igra i protiv daleko jačih klubova od sebe. Naime, Riječani će sutra igrati s norveškim Sarpsborgom u 3. pretkolu Europske lige. Dakako, ako se i ove sezone žele zadržati u Europi barem do Božića moraju izbaciti norveški klub.  Utakmica se igra u 20:45 sati, a u isto vrijeme Hajduk na Poljudu igra s rumunjskom Steauom. Također vrlo, vrlo nezgodna utakmica za hrvatskog predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeci bi probleme mogla predstavljati – klima. Naime, na sjeveru starog kontinenta temperature su niže i za dvadesetak stupnjeva, dok je travnjak napravljen od umjetne trave. Na sličnom je travnjaku u Kazahstanu, protiv Astane, uspješno igrao zagrebački Dinamo i odnio uvjerljivu pobjedu. Sjetio se toga i trener Rijeke, Kek, u razgovoru s novinarima dvadesetak sati prije važne utakmice za njegov klub.

”Čeka nas teška utakmica u specifičnim uvjetima igrališta s umjetnom travom. Od igrača, kojima smo podastrijeli analizu suparnika, tražit ću prije svega da razmišljamo o našoj igri. Nametnemo svoju kvalitetu kroz kolektiv. Suparnik je, nepobitno, kompaktan i agresivan. Osjetili su to Švicarci. Duel igra i okomitost je karakteristika domaćina. Tu će tražiti svoje šanse, a na nama je da kvalitetno odgovorimo. Rezultat i igra protiv St. Gallena govori sve o našem suparniku koji nas čeka  pun samopouzdanja…”, poručio je slovenski stručnjak na klupi Rijeke. Podsjetimo, Sarpsborg je u 2. pretkolu izbacio St. Gallen.

Stručnjak koji već godinama uspješno vodi Rijeku smatra kako njegova momčad ima svojih kvaliteta uoči 3. pretkola, prije svega ”prepoznatljiva igra.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Rijeka je posljednjih godina došla do prepoznatljive igre. Tako ćemo se i tu probati postaviti. Odgovoriti na njihovu agresivnu igru, ali razmišljati o tome da postignemo pogodak. Da opteretimo njihovu zadnju liniju”

Podsjetio je Kek na Dinamovu igru i pobjedu u gostima kod Astane. Recept je to i za momčad s Rujevice s obzirom na umjetnu travu.

‘Prva je utakmica, uvijek postoji drugih 90 minuta. Iako mislim da je manje aktualna ona fraza o prednosti domaćeg terena. U ovom slučaju možda je samo u pitanju umjetna trava, ‘plastična podloga’ na kojoj ćemo igrati. Uostalom,  i Dinamo je u Astani pokazao kako se može odigrati dobro na takvom terenu. Na isti se način moramo i mi postaviti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.