Danijel Šarić o Haliloviću, nekoć velikom talentu hrvatskog nogometa: Što Alenu nedostaje da bi bio vrhunski igrač?

Foto: fah

Danijel Šarić, nekoć jedan od boljih igrača Croatije, odnosno Dinama te bivši hrvatski reprezentativac, donedavni pomoćnik izbornika mlade hrvatske reprezentacije, komentirao je u razgovoru za španjolske novine La Voz de Asturias situaciju u kojoj se trenutno nalazi nekoć jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, Alen Halilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što zapravo nedostaje Haliloviću da realizira nesumnjivi talent te da napokon postane veliki igrač?

”Alen je vanserijski talent, od kada je bio mali, gledao sam nevjerojatne stvari koje je radio, no ima hendikep koji mora nastojati promijeniti. Njegov problem je igra u obrani ”, kazao je Danijel Šarić te je obrazložio svoju konstataciju:

”Danas nema igrača kojem se može dopustiti izostanak sudjelovanja u fazi obrane, u trenutku kada se momčad zajednički brani. On igra za napad, a na današnjoj razini nogometa ne možeš ići samo u jednom pravcu. Možda možeš ako si sposoban zabiti 30 golova, ali to radi samo Messi. Alen je sjajan momak, ali obrambeni dio mu je problem.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 23-godišnji Alen Halilović bio je kapetan hrvatske mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu prošle godine, tada je Šarić bio pomoćnik tadašnjem izborniku Nenadu Gračanu. Nažalost, Hrvatska, iako je otišla s velikim očekivanja, nije uspjela realizirati nesumnjivu kvalitetu. Naime, mladi Vatreni su završili natjecanje posljednji u skupini iza Francuske, Rumunjske i Engleske.

Alen je na posudbi u nizozemskom Heerenveenu do 30. lipnja, a inače je igrač Milana i ponovno se ne snalazi najbolje. Inače, nizozemska liga se neće nastavljati ove sezone, a prekinuta je zbog pandemije koronavirusa. Šarić je trenutno bez posla i traži klub u kojem bi nastavio trenersku karijeru.

La Voz de Asturias su zanimanje pokazale za njih dvojicu jer su obojica igrali za Sporting Gijón, klub iz tamošnje sjeverne pokrajine Asturije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Pratim Sportingove rezultate i mjesto na ljestvici, nastojim popratiti aktualnosti. Nadam se da će uspjeti ući u doigravanje za ulazak u prvu ligu ako se nastavi prvenstvo. Ove sezone ga nisam gledao, ali kada je ondje bio Halilović, vidio sam sve njegove utakmice”, poručio je Danijel Šarić.

Halilović je, podsjetimo, od 2015. do 2016. godine za Sporting Gijon, koji je tada igrao u prvoj ligi, odigrao 37 utakmica, zabio pet pogodaka i upisao pet asistencija.  Danijel Šarić je pak u dresu Sportinga igrao od 1993. do 1995. godine. Skupio je 24 nastupa i zabio dva gola.

‘Tadašnji sportski direktor García Cuervo došao je gledati utakmicu Zagreba i Rijeke jer je pratio napadača Roberta Špehara (Zagreb) koji je kasnije došao do reprezentacije i Monaca. Došao je vidjeti njega, a zagledao se u mene pa smo u dva-tri dana dogovorili prelazak”,  rekao je Šarić, koji uz Dinamo igrao i za Rijeku, nakon čega je sa Sportingom potpisao ugovor na tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kada dođeš u novu momčad jako je važno dobro početi jer u protivnom, osim uz psihološko stanje, ljudi počnu sumnjati u tebe, pomisle da su pogriješili što su te doveli. U Gijónu mi se pomalo to dogodilo. Da sam imao više sreće s ozljedama vjerujem da bih igrao više jer mislim da sam kvalitetu imao. Osjećam da sam mogao pružiti puno više .

Bio sam došao jako mlad, to mi je bilo prvo iskustvo daleko od kuće, nisam poznavao jezik i trebalo mi je da se priviknem. No lom koljena je bio među najvažnijim stvarima. Trebalo mi je puno da se oporavim, no naglašavam, to mi nije izlika. Trebao sam više pružiti”, poručio je Danijel Šarić, koji je iz Sportinga otišao u Dinamo, tadašnju Croatiju. U Dinamu je igrao sjajno, a igrao je vrlo dobro u plavom dresu i u Europi, u Kupu UEFA te Ligi prvaka. Za hrvatsku reprezentaciju je odigrao 30 utakmica.

Kamo će Šarić? Nada se da će kao trener karijeru nastaviti u inozemstvu?

”Prije nekoliko mjeseci završio sam s poslom u hrvatskoj U-21 reprezentaciji, bio sam Gračanov pomoćnik gotovo šest godina. Sada se nadam pronalasku nove klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proučavam mogućnosti za biti pomoćnik u nekoj momčadi, sigurno u inozemstvu, jer ovdje, u Hrvatskoj), situacija nije jednostavna. U međuvremenu nastavljam sa svojim trenerskim formiranjem.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.