Danijel Subašić o odlasku iz Monaca: ‘Postavili su sportskog direktora koji nema blage veze o nogometu i sad meni nešto priča’

Foto: fah

Danijel Subašić oprostio se od Monaca nakon osam i pol godina, ali planira nastaviti igrati u nekom drugom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osjećam se dobro i ispunjeno, znam da sam napravio velike stvari. Krenuli smo s dna druge lige, osvojili je, penjali smo se, rasli, do vrhunca osvajanjem Ligue 1 i polufinala Lige prvaka. Svake sezone bili smo među prva tri, prije polufinala imali i četvrtfinale Lige prvaka, igrali dva finala Liga kupa. Drugi sam golman u povijesti Monacu po nastupima iza velikog Jean-Luca Ettorija… Kad-tad dođe kraj, završi ti ugovor, ali lijepo je kad te zovu i šalju poruke svi oni, kako se često kaže, mali ljudi koji rade u klubu i uvijek su mi bili od pomoći. To je gušt i sjajan doživljaj. Nogomet je bitan, ali važne su i ljudske vrijednosti”, rekao je Subašić za Sportske novosti.

“Nisam razočaran ni sa čime. Sretan sam i zadovoljan čovjek jer sam ni iz čega došao u Monaco koji je u tom času bio na dnu druge lige. Stigao sam bez prebijene lipe, nisam imao za platiti stan, dva mjeseca sam živio u hotelu i lagano, svojim radom, zalaganjem i usredotočenošću na nogomet došlo je sve što sam kasnije napravio. Moja ljubav prema Monacu bit će vječna. Nisam tamo prolaznik kao neki u klubu. Vraćat ću se, imam prijatelje koji su Monegašani. Rekao sam da si jedan takav klub ne smije dopustiti da svakih šest mjeseci mijenja sportskog direktora i sve žive igrače. Ja sam mogao više puta otići, imao sam odlične ponude, ali nisam htio. U Monacu mi je bilo vrhunski, a eto završilo je kako je završilo. Postavili su sportskog direktora koji nema blage veze o nogometu i sad meni nešto priča. U redu, on je poslovni čovjek, ali ne zna ni koliko sam godina u klubu. Primjerice, lani kad mi je otišla tetiva, to je bilo prvi put u tada 7,5 godina da sam se ozlijedio baš u klubu i da je stanka trajala duže od tri mjeseca. I on hladno kaže: “Subašić je često ozlijeđen.” Nakon Svjetskog prvenstva došao sam načet pa su napravili krivu dijagnozu. Na kraju, osjećaš da nema šanse da potpišeš novi ugovor. I ciao đaci. To je tako u nogometu, dok daješ sebe cijeloga, trebaju te, a čim se jednom ozlijediš, maknu te. Ima klubova koji respektiraju starosjedioce i onih koji ih ne poštuju. Ti koji ih ne respektiraju su – nigdje”, opisao je.

“Moguće je sve. Bitno je da sam zdrav i normalno treniram. Bio sam zdrav i u Monacu, samo što nisam branio. Iako, drugačiji su tri treninzi koje sam radio doma i trčanje, u odnosu na vratarske i veliki teren. Još ne radim na igralištu otkako sam se zatvorio zbog korone. Hoću, vjerojatno s nekim od bivših trenera u Zadru”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.