Darijo Srna je zaslužio bolji oproštaj od pisma!

Foto: fah

Još uvijek aktualni kapetan Vatrenih, barem do oproštajnog pisma i službenog odlaska, Darijo Srna, najavio je skori kraj reprezentativne karijere.  Neke je to iznenadilo, za većinu odluka iskusnog Srne bila je posve očekivana.  Srna ipak ima 34 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako se radi o dugogodišnjem kapetanu nacionalne momčadi, rekorderu po broju nastupa u dresu Vatrenih, Srna je zaslužio priliku za dostojanstven oproštaj. Zapravo, zaslužio pravo na oproštaj kakav je imao legendarni Zvone Boban, koji je reprezentaciju vodio kroz najteži period hrvatske države.

Naime, 34-godišnji nogometaš Šahtara imao je uspona i padova igrajući za reprezentaciju, no, nikada nije kalkulirao, nikad nije odbio poziv, znao je, kao i svi, imati slab dan,  igrati loše, no, čak i tada mu nitko nije mogao prigovoriti da nije dao sve od sebe, da se nije trudio.  Rekorder po broju nastupa u vatrenom dresu oprostit će se uz oproštajno pismo.  Naravno, izbornik Ante Čačić odmah je reagirao shvativši koliko je to zapravo nedostojno jedne sportske institucije, što je svakako Srna kao kapetan Vatrenih, bio i još uvijek je.

Izbornik je u razgovoru za Sportske novosti rekao da bi mu bilo drago kada bi Srna odigrao još jednu, oproštajnu, utakmicu za Vatrene i oprostio se s kapetanskom vrpcom oko ruke. Nažalost, ovu izjavu našeg izbornika neki novinari i portali nisu shvatili, što namjerno, što nenamjerno, te su zaključili kako Čačić ponovno nagovara kapetana na ostanak. Dakako, to je potpuno netočno s obzirom kako je Čačić rekao da odluku kapetana Srne treba poštovati, iako je reprezentaciji još mogao puno toga dati. Što u izjavi hrvatskog izbornika nije jasno nećemo nagađati, vjerojatno nikad nećemo saznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuli smo da je Srna zaslužio oproštaj sličan oproštaju Zvone Bobana?  Boban je sasvim sigurno posebna priča hrvatskog nogometa, legenda koja hoda, no, Srna je kapetan s najdužim stažem. Usporedbe su možda malo pretenciozne, ali su svakako za razmišljanje. Ako se Bobanu u listopadu 2002. poklonilo pola nogometne Europe, Milan i Fabio Capelo, zašto se Srni na Poljudu, jer Srna je ipak “dite Hajduka”, ne bi naklonio Šahtar i negovi dugogodišnji suigrači iz reprezentacije?

Umjesto zaključka podsjetimo, Srna sa 132 rekorder je po broju nastupa za Vatrene, na ljestvici strijelaca hrvatske reprezentacije drži četvrto mjesto s 22 golova iza današnjeg predsjednika HNS-a Davora Šukera (45), suigrača iz Šahtara Eduarda (29) i Marija Mandžukića (24). Više nego dovoljno argumenata za spektakl na oproštaju još jednog kapetana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.