Davis Cup: Francuski izbornik nakon poraza od Čilića i Dodiga: Pobijedio je bolji par!

Foto: fah

Francuski izbornik Yannick Noah djelovao je vrlo utučeno na konferenciji za medije, nakon što su Marin Čilić i Ivan Dodig svladali Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta sa 7-6 (6), 5-7, 7-6 (6), 6-3 i tako donijeli prednost od 2-1 hrvatskoj Davis Cup uoči posljednjeg dana polufinalnog dvoboja u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića, ali je priznao da je “pobijedio bolji par”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako smo osvojili drugi set, znao sam da će biti teško. Meč je bio vrlo neizvjestan. Na kraju je odlučilo nekoliko loših udaraca, naših laganih promašaja, laganih na ovoj razini. Iznenadio me Dodig. Nisam očekivao da može igrati na toj razini. Nemamo se čega sramiti, borili smo se i izgubili od boljeg para”, rekao je Noah.

Hrvatsku od drugog finala u povijesti sada dijeli još samo jedna pobjeda, može je donijeti već Marin Čilić u prvom nedjeljnom pojedinačnom dvoboju u kojem će za suparnika imati Richarda Gasqueta. Noah je Čilića nahvalio već u petak nakon pobjede nad Lucasom Pouilleom, a i dan kasnije je bio pun komplimenata za najboljeg hrvatskog tenisača.

“Hrvatska je u dobroj situaciji. Marin igra odlično. Bio je dobar u petak, postavio se kao vođa, odigrao je dobro u paru. Inspirirajuće je vidjeti ga tako dobrog. Daje nam do znanja što nam je činiti, ako želimo preživjeti. Pred naman je težak zadatak, ali moramo biti spremni boriti se”, zaključio je francuski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.