Davis Cup: Hrvatska skočila na sedmo mjesto

Foto: Twitter

Pobjeda u Portlandu nad SAD-om (3-2) donijela je Hrvatskoj skok za četiri mjesta na novoj rang listi reprezentacija u Davis Cupu i na njoj sada zauzima sedmo mjesto, objavio je Međunarodni teniski savez (ITF).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je prestigla Srbiju, Italiju, Australiju i SAD.

Zahvaljujući ovim bodovima Hrvatska je došla do pozicije koja će joj gotovo sigurno zajamčiti mjesto nositelja prilikom rujanskog izvlačenja parova za susrete prvog kola Svjetske skupine za 2017. godinu. To znači da bi mogla imati nešto lakšeg suparnika na startu natjecanja, iako bi i tada među potencijalnim protivnicima u prvom kolu mogle biti neke vrlo jake reprezentacije, poput SAD-a.
U međuvremenu, Hrvatska će imati priliku dodatno povećati zbroj bodova i popraviti plasman, jer će od 16. do 18. rujna ove godine biti domaćin Francuskoj u polufinalu Svjetske skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.