Davis Cup: SAD u polufinalu, čeka Hrvatsku ili Kazahstan

Foto: fah

Tenisači SAD-a postali su prvim polufinalistima ovogodišnjeg izdanja Davis Cupa, a pobjedu nad Belgijom u Nashvilleu osigurali su već u noći sa subote na nedjelju, kad su u igri parova Ryan Harrison i Jack Sock pobijedili Sandera Gillea i Jorana Vliegena sa 5-7, 7-6 (1), 7-6 (3), 6-4 nakon trosatne borbe te tako osigurali svojoj reprezentaciji nedostižnu prednost od 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka reprezentacija će u rujnu u polufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Hrvatska – Kazahstan u kojem naša reprezentacija nakon subotnjih parova vodi 2-1.

Uspije li Marin Čilić pobijediti Mihaila Kukuškina ili Borna Ćorić svog suparnika, bilo da to bude Dmitrij Popko ili njegova zamjena, Hrvatska će u rujnu ugostiti reprezentaciju SAD-a u polufinalu.

U dosadašnja četiri međusobna Davis Cup dvoboja, naši su tenisači sva četiri puta slavili protiv Amerikanaca. Prvu pobjedu ostvarili su Ivan Ljubičić i Goran Ivanišević 2003. godine u Zagrebu (4-1) u 1. kolu Svjetske skupine. Ivan Ljubičić i Mario Ančić kreirali su senzaciju pobijedivši Andrea Agassija, Andyja Roddicka i braću Bryan 2005. u 1. kolu Svjetske skupine u Carsonu, predgrađu Los Angelesa. Bilo je 3-2 za naše tenisače koji su te godine osvojili veliki srebrni pehar. Marin Čilić i Ivo Karlović donijeli su 3-2 pobjedu nad Amerikancima u četvrtfinalu 2009. na zemljanoj podlozi u porečkoj dvorani Žatika. Posljednju pobjedu kreirali su Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivan Dodig, kad su u Portlandu 2016. preokrenuli četvrtfinalni dvoboj u kojem su domaći tenisači nakon prvog dana vodili sa 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davis Cup – četvrtfinale

SAD – BELGIJA 3-0 (Nashville, tvrda podloga)

John Isner – Joris de Loore 6-3, 6-7 (4), 7-6 (8), 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Querrey – Ruben Bemelmans 6-1, 7-6 (5), 7-5

Ryan Harrison / Jack Sock – Sander Gille / Joran Vliegen 5-7, 7-6 (1), 7-6 (3), 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.